Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yeşil – Pembeliler 2. Lig Yolunda Çok Önemli Maçta 10 Kişi Kalan Rakibine Gol Atamadı! Ispartaspor Büyük Avantaj Kaybetti!

Yeşil – Pembeliler 2. Lig Yolunda Çok Önemli Maçta 10 Kişi Kalan Rakibine Gol Atamadı! Ispartaspor Büyük Avantaj Kaybetti!

SPOR 6.05.2021 20:48:00 0
Yeşil – Pembeliler 2. Lig Yolunda Çok Önemli Maçta 10 Kişi Kalan Rakibine Gol Atamadı! 
Ispartaspor
Büyük Avantaj
Kaybetti!
3. Lig 3. Grupta Play – Off Çeyrek Final ilk maçında kendi sahasında İçel İdmanyurdu takımıyla karşı karşıya gelen Ispartaspor, sahadan 0 – 0 golsüz beraberlikle ayrılarak büyük bir avantajı kaybetti. Yeşil – Pembeli ekip hem saha avantajını hem 50 dakika 10 kişi oynayan rakibine gol atma avantajını kullanamayarak turu mucizelere bıraktı.
 
GERÇEKLERİN BİR GÜN ORTAYA
ÇIKMA GİBİ BİR ÖZELLİĞİ VARDIR
Bir Gazeteci olarak; Yıllardır sadece ve sadece gerçekleri yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Sezon başından bu yana takımın İYİ FUTBOL OYNAMADIĞINI yazdım. Ancak, birileri ‘maçları nereleri ile izliyorlarsa’ takım sezon içinde birçok maçında kötü futbol oynamasına rağmen ve hatta son sıradaki takıma bile sahasında yenildiği halde stadyumdan ‘takım galibiyetle ayrılmış’ edasıyla çıkanlar herhalde bugünkü maçta GERÇEKLERİ görmüşlerdir. Atakan Yazgan tarafından kurulan ve sezon başından beri ‘forvet oyuncusu bulunmayan’ bu görevi kanat oyuncularının üstlenmek zorunda kaldığı bu takımın sezon boyunca gerçekten ‘iyi futbol’ oynadığı maç sayısı 3 veya 4’ü geçmemiştir. Ben de bu gerçeği defalarca dile getirmeme rağmen ‘Ispartaspor düşmanı’ ilan edildim. Oysa, eleştirisel ve uyarıcı haberlerime ‘Bu adam Ispartaspor düşmanı’ diye suçlamak yerine, art niyetle ve önyargılı olarak yaklaşmak yerine, ‘yazdıkları doğru mu? Yanlış mı?’ diye bir dakika da olsa düşünüp irdelenmiş olsaydınız gerçekleri şimdiye kadar siz de görecektiniz. Ama ben gerçekleri yazmaya devam edeceğim. İşte bugünkü maç ‘sezon boyunca yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha’ ortaya koydu. Sen kendi sahanda oynayacaksın, bir de rakip takım 10 kişi kalacak. Ama yine de gol atamayıp ve özellikle ikinci yarıda Ispartaspor’dan çok rakip takım olan İçel İdmanyurduspor daha etkili oynadığı gerçeğini ya görmezden geleceksin veya bilerek görmüyormuş gibi yapacaksın. Bu anlayış ve bakış açısıyla sadece ve sadece kendinizi kandırmış olursunuz. Demekki futbolcular Play – Off maçı oynadıklarının ya farkında değiller, ya da takımı 2. Lige çıkaracak olan ilk aşama olan bu kadar önemli maç için gerekli motivasyona ulaşamamışlar. Bu takım bu futbolla rövanşta yani Mersin’de sizce ne yapar? Ispartaspor’un turu atlaması için mucize gerekli. İnşaallah bunu da aynı Çarşambaspor maçında olduğu gibi gerçekleştirir. Tüm temennim budur.  
ISPARTASPOR BÜYÜK
AVANTAJI DEĞERLENDİREMEDİ!
Misli.com 3. Lig 3. Grupta Isparta’yı temsil eden ve ligi 4. Sırada tamamlayarak Play – Off grubuna kalan Ispartaspor, bugün Play – Off Çeyrek Final ilk maçında kendi sahasında İçel İdmanyurduspor ile karşılaştı. Maçın ilk yarısında rakibine göre daha üstün bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip, ikinci yarıda rakibi 10 kişi oynamasına rağmen üstünlük kuramadı ve aradığı golü de bir türlü bulamayarak büyük bir avantajı kaybedip, bir anlamda fırsat tepti.
KULÜBE DESTEĞİN MİMARI
SÜREYYA SADİ BİLGİÇ DE MAÇI İZLEDİ
Isparta Atatürk Stadyumunda bugün saat 20.30’da başlayan ve Misli.com’dan da naklen yayınlanan maçı, Ispartaspor’un bugünlere gelmesinde büyük destek ve payı bulunan Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Kulüp Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ve bazı daire müdürleri ile stada giriş yasağı nedeniyle az sayıda taraftar izledi.
İLK YARIDA İYİ,
İKİNCİ YARIDA VASAT FUTBOL
Ispartaspor, bugünkü maçın ilk yarısında rakibine göre daha üstün bir futbol ortaya koydu. Zaman zaman girdiği gol pozisyonlarını ise gole çeviremedi. Konuk ekip İçel İdmanyurduspor maçın 44. Dakikasında Ziyaettin Altıntaş’ın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bu nedenle, rakip takım uzatmalarla birlikte yaklaşık 50 dakika Ispartaspor karşısında eksik oynadı. Neticede Ispartaspor, ilk yarının sonunda soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti. İkinci yarıda ise Ispartaspor’un 10 kişi kalan rakibine göre daha iyi ve üstün bir futbol oynaması ve gol veya golleri bularak ikinci maç için avantaj yakalaması beklenirken Yeşil – Pembeli ekip ilk yarıdan da kötü bir futbol ortaya koyarak büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Ispartaspor, ikinci yarının son dakikalarında kendinden beklenen performansı gösterse de yine gol atmaya muvaffak olamadı ve maç 0 – 0 golsüz berabere sonuçlandı.
RÖVANŞ MAÇI 10 MAYIS’TA
Ispartaspor bugünkü maçın rövanşını diğer bir deyişle Play – Off Çeyrek Final ikinci maçında rakibi ile 10 Mayıs Pazartesi günü Mersin’de karşı karşıya gelecek.
RAKİBİMİZ İYİ Kİ ESENLER
EROKSPOR OLMAMIŞ!
Bilindiği gibi, ligde son haftaya 5. Sırada giren Ispartaspor, son hafta sahasında Somaspor’u mağlup etmiş, 4. Sıradaki Çatalcaspor ise Elazığ Karakoçanspor deplasmanında mağlup olunca Ispartaspor ligi 4. Sırada tamamlamış, Çatalcaspor ise 5. Sıraya gerilemişti. Bu doğrultuda; Play – Off statüsü gereği Ispartaspor ligi 4. Sırada tamamladığı için ligde sahasında yenildiği ve ligi 2. Sırada tamamlayan Esenler Erokspor yerine, deplasmanda mağlup ettiği ve ligi 3. Sırada tamamlayan İçel İdmanyurduspor ile karşılaştı. Bugün gündüz saat 16.00’da Ispartaspor’un grubunda yer alan Çatalcaspor ile Esenler Erokspor maçında Erokspor deplasmanda olmasına rağmen rakibi Çatalcaspor’u 1 – 0 mağlup ederek gücünü ortaya koydu ve ikinci maç için büyük avantaj yakaladı. Çatalcaspor’un turu geçmesi için bir anlamda mucize gerekiyor.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °