Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ispartaspor, Alt Yapı Seçmelerinde; 158 Genç Ter Döktü

Ispartaspor, Alt Yapı Seçmelerinde; 158 Genç Ter Döktü

SPOR 10.08.2022 07:35:00 0
Ispartaspor, Alt Yapı Seçmelerinde; 
158 Genç 
Ter Döktü
Isparta’da uzun yıllardır konuşulan, gerçekleştirilmesi için çaba harcanan ancak yönetimlerin görevleriyle doğru orantılı olup (görev sürelerinin bitimiyle sonlanan) alt yapı meselesi ülke futbolunun önemli konularından biri.
 
Ülkemizde tüm futbol takımlarının ortak sorunlarından olan alt yapı meselesi ve kendi oyuncusunu yetiştirebilme meselesi Isparta 32 sporun yeni yönetiminin de öncelik verdiği konulardan biri oldu. Alt yapı sorumluluğuna getirilen IYAŞ Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Dağlı’nın başlattığı konu üzerine, seçmeler 8 Ağustos 2022 pazartesi günü saat 16.00’da SDÜ stadında gerçekleştirildi.
 
2003-2004-2005 doğumlu, toplam 158 futbolcu gencin ter döktüğü seçmeleri İYAŞSPOR hocaları organize ederken, kurt hoca Mehmet Akdülger tüm gençlere şans vererek 30’ar dakikalık maçlarda yetenekleri belirlemeye çalıştılar. Ve Isparta 32 spor Teknik direktörü Yusuf Şimşek’te seçmeleri yakından takip ederek özel notlar aldı.
 
Gençlere her zaman güvendiğini belirten Yusuf Şimşek, zaman içinde kabiliyetli gençlerin tespit edilip, A takım idmanlarında yer alabileceklerini ifade etti. Alt yapı seçmelerine ilimizde futbol oynayan gençlerin yanı sıra, Antalya-Eskişehir-G. Antep, Bodrum, Denizli ve Afyon Sandıklı’dan katılımların olduğu gözlendi. Isparta 32 spor alt yapı seçmelerini yöneticiler Süleyman Dağlı-Ender Kızıltan-Hüseyin Kartal izlediler. 30’ar dakikalık maçları ise Hikmet Telli-Furkan Genç-Fatih Gemici hakem triosu yönetti.
 
Seçmelerde beğenilen genç futbolcular 2. Kez izlemeye tabi tutulacak ve haklarında verilecek raporlara göre A takım hocalarına önerilecekler. Seçmelerde görüştüğümüz alt yapı sorumlusu Süleyman Dağlı genç futbolcuların katılımlarından memnun olduklarını ifade ederek, bu gençlerin kazanılmasında en büyük etkenin spor sahası-tesisler olduğunu belirterek, “Bakın üniversitemiz sahasında gençlerimizi ağırlıyoruz. Halbuki bu işleri Isparta 32 sporun kendi saha ve tesislerinde yapmak lazım. Olmadığı için buradayız. Hedefimiz ve amacımız büyük bir arsa alıp, kulübümüzün kalıcı tesisleri gerçekleştirmektir” dedi.
Haber – Foto: Sedat Cican

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °