Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İYİ Parti’de O İsim; Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mı?

İYİ Parti’de O İsim; Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mı?

SİYASET 3.05.2021 18:39:00 0

İYİ Parti’de O İsim; 
Cumhurbaşkanı 
Adayı 
Olacak Mı?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtladı.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV'de gazeteci Muharrem Sarıkaya, Veyis Ateş ve Serap Belet'in ülke gündemine dair sorularını yanıtladı.
Akşener, konuşmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” açıklamasına karşılık, “En iyi ihtimal Türkiye’mizden herkesi selamlıyorum” sözleriyle başladı.
MERAL AKŞANER
CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?
Gazetecilerin Cumhurbaşkanı adaylığı sorusunu da yanıtlayan Akşener, şu ifadeleri kullandı:
"24 Haziran'da Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olmuş olduğu için şimdi herkes dönüyor 'sen aday mısın' diye soruyor. Yarın ben Cumhurbaşkanı olabileyim diye bırakın kelimeyi, harf çıkarmadım ağzımdan. Ben kendimle ilgili vazgeçmeyeceğim hiçbir şey yok, bana dair. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu şartların en büyük sorumluluğu tek adam meselesidir. Cumhurbaşkanlığı diye getirilip partili Cumhurbaşkanlığına çevrilen ucube sistemdir. Önceliğimiz bu sistemi değiştirmek olmalıdır. Bu sistemin değişmesinin önüne geçecek hiçbir tavrım olmayacak, bu kadar net söylüyorum. Şimdi DEVA kuruldu, Gelecek kuruldu. Demokrat Parti var Saadet Partisi var. Millet İttifakı nasıl genişleyecek, şimdi bir şey söylemiş olmam o partilere ayıp olur” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °