Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yetim Öğrencilere Tablet Hediyesi; Isparta İHH’dan Eğitime Destek

Yetim Öğrencilere Tablet Hediyesi; Isparta İHH’dan Eğitime Destek

ISPARTA 14.09.2021 11:53:00 0
Yetim Öğrencilere Tablet Hediyesi;
Isparta İHH’dan 
Eğitime Destek
İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği, Pandemi sürecinde uzaktan eğitime devam eden yetim çocuklara tablet hediye ediyor. Hayırseverlerin destekleriyle böylece öğrencilerin eğitimleri aksamıyor.
 
Koronavirüs ülkemizi ve dünyayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu süreçten çocuklar da olumsuz etkilendi. Çok sevdikleri okullarından ayrı kaldılar. Eğitimin yeniden başlamasıyla eğitimler yüz yüze yapılıyor. Ancak, birçok öğrenci rahatsızlıkları nedeniyle eğitimlerine evinden devam ediyor. Gerek yüz yüze gerekse uzaktan eğitim için imkanı olmayan yetim çocuklar derslere katılamıyor, eğitimleri aksıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitimcilerin üstün gayretiyle sürdürülen eğitim seferberliğine İnsani Yardım Vakfı (İHH) da destek oluyor.
ISPARTA İHH’DAN
EĞİTİME DESTEK
Bu doğrultuda, eğitim – öğretim yılı öncesi maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kırtasiye yardımında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği, eğitimleri aksaması için yetim öğrencilere de Tablet desteğinde bulunuyor.
AKÇİL; “İHTİYAÇ SAHİBİ
AİLELERİN YANINDAYIZ”
Öğrencilere eğitim desteğinin hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirildiğini ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İHH olarak, bugüne kadar Pandemi sürecinde zor günler geçiren ihtiyaç sahibi ailelerin, yaşlı ve kronik hastaların ve yetim ailelerinin yanında olduk.
“EĞİTİME ULAŞAMAYAN
YETİMLERİMİZE TABLET VERİYORUZ”
‘Eğitimde Dayanışma Vakti’ adını verdiğimiz yeni kampanya ile birlikte İHH, Yetim Sponsorluk Sistemi’yle Türkiye’de destek olduğu yetim çocuklara, uzaktan eğitimlerine devam edebilmeleri için tablet hediye ediyoruz. Yetimlere hediye edilen tabletlerin dahili hafızası 32 GB, ekran boyutu 10 inç ve içerisinde 4G teknolojisi bulunmaktadır.
“HAYIRSEVERLERİN
DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ”
Vakfımız, Yetim Sponsorluk Sistemi ile Türkiye ve dünyada toplamda 99 bin 568 yetime hamilik yapıyor. Bu yetimlerin 14 bin 900’ü ise Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunuyor. Hayırseverler, bir yetimi tek başına sevindirebileceği gibi dilediği miktarda bağış da yapabilecek. Bağışçıların destekleriyle yetim öğrenciler, derslerinden geri kalmayacaklar. Kampanyaya destek olmak isteyenler, Isparta İHH Şube merkezimizin bulunduğu Cumhuriyet Caddesi 1602 sokak Kat:2 No.4 adresine bizzat gelerek bu konuda katkıda bulunabilirler. Daha fazla yardımda bulunmak isteyenler ise Isparta İHH İnsani Yardım Derneği Kuveyt Türk Katılım Bankası Isparta Şubesindeki İBAN No. TR7700 2050 0009 1230 1890 001 nolu hesap numarasına para yatırarak destekte bulunabilirler. Her türlü yardım konusunda ise Şubemizin (0246) 202 2 204 nolu telefonundan bilgi alabilirler” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °