Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şehrin Eski Yerleşim Yerlerinin Sorunları; Tek Tek Çözüme Kavuştu

Şehrin Eski Yerleşim Yerlerinin Sorunları; Tek Tek Çözüme Kavuştu

ISPARTA 16.07.2021 15:07:00 0
Şehrin Eski Yerleşim Yerlerinin Sorunları; 
Tek Tek 
Çözüme
Kavuştu
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Keçeci ve Doğancı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, Doğancı Mahallesi Sosyal Tesislerini ziyaret etti, burada vatandaşlarla sohbet etti.
 
Özellikle şehrin en eski mahalleleri olan Doğancı, Keçeci, Yenice ve Dere Mahallesine yönelik çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler veren Başkan Başdeğirmen, bu mahallelerdeki doğalgaz sorununun ortadan kaldırıldığını, Kirazlıdere’nin yapımının tamamlanma aşamasına geldiğini, Andık Deresi ve bölgesine yapılacak olan yeni mesirelik alan ile dere köprülerinin yenileneceğini söyledi.
 
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Keçeci Mahallesi Camiinde cuma namazı çıkışı vatandaşlarla sohbet etti ve ardından Doğancı Mahallesi Sosyal Tesislerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ve bölge mahalle muhtarları da eşlik etti. Şehrin en eski mahalleleri arasında yer alan Keçeci, Doğancı, Yenice ve Dere mahalleleri ile Isparta’ya yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür eden Keçeci Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, Başkan Başdeğirmen’in göreve geldiği günden buyana muhtarlarla her zaman iç içe olduğunu söyledi.
 
Mahallelerine yapılan asfalt çalışmalarından bahseden Büyükleblebi, “4 sokağımıza 20 yıldır asfalt dökülmemişti, iş makinesi görmemişti. İlk üç ay içinde bu sorunumuz ortadan kalktı” dedi. Mahallelerinden geçen ve dere mahallesine kadar derenin yıllardır balçık içerisinde kaldığını, temizletemediklerini ancak Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle bu sorunun da ortadan kalktığını belirten Büyükleblebi, bugüne kadar her mahallenin ciddi yatırımlar aldığını, çocuk parklarının yenilendiğini, sokaklarda ışıklandırmalarının yenilemelerinin yapıldığını söyledi. Büyükleblebi, “Bu ışıklandırma işini ilgili firmaya sorduğumuzda, Başkanımızın elektrik firmasına göstermiş olduğu kolaylıktan olduğu cevabını aldık” ifadesinde bulundu.
 
Mahallerindeki dört sokak dahil yaklaşık 500-600 evin önceki süreçte doğalgaz alamadığını ve bu tüm sorunların da Başkan Başdeğirmen tarafından çözüme kavuşturulduğunu aktaran Büyükleblebi, “Daha önce bize ‘buralar parsel sokak, doğalgaz giremiyor’ dendi. Bu mağduriyetler de giderildi” görüşlerinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, vatandaşlardan gelen soruları cevapladı, istek ve taleplerini dinledi.
 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin imar plan revizyonu çalışmalarının devam ettiğini, bunun yanı sıra önümüzdeki aydan itibaren şehrin 440 noktasında deprem zemin etüt çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. Başdeğirmen, “Zemin etüt çalışmalarına göre şehirde kat yükseklikleri belirlenecek. Daha önce 40 yıl önce yapılmış. Uzun yıllar önce yapılan bu çalışmayı biz ilk kez tekrar ele alıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °