Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Yukarı Dinek’in Sel Mağduriyeti Hala Devam Ediyor

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Yukarı Dinek’in Sel Mağduriyeti Hala Devam Ediyor

ISPARTA 16.09.2021 11:50:00 0

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Yukarı Dinek’in 
Sel Mağduriyeti Hala 
Devam Ediyor
İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un Köy Ziyaretleri Sürüyor Yukarı Dinek’in Sel Mağduriyeti Hala Devam Ediyor Şarkikaraağaç’ın Yukarı Dinek Köylüsü Cesur’a “Devlet Kurumları Köyümüzle Zoraki İlgileniyor” dedi
 
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın köylerini gezmeye devam ediyor. Milletvekili Cesur, Şarkikaraağaç’ın köylerine yaptığı ziyaret kapsamında, Göksöğüt ve Arak Köyü’nün ardından Yukarı Dinek Köyü’nde idi. Milletvekili Cesur, beraberinde İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, İYİ Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Cemil Çelik, ve İYİ Parti teşkilatlarından oluşan heyetle Yukarı Dinek Köyü’nde vatandaşlarla buluştu ve köyün sorunlarını dinledi.
 
Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Milletvekili Cesur, köyde bulunuş sebebinin oy istemek değil, milletvekili olarak görevini yapmak, oy veren vermeyen herkesin sorunlarının çözümü için kendi üzerine düşeni yapmak olduğunu söyledi. Milletvekili Cesur, Yukarı Dinekliler tarafından dile getirilen sorunları dinleyip tek tek not alırken, köyün tüm sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve ilgili Bakanlıklara taşıyacağının sözünü verdi.
 
Milletvekili Cesur, ayrıca daha önceden Yukarı Dinek’in sorunlarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu soru önergelerini ve yaptığı çalışmaları da köy halkı ile paylaştı. Milletvekili Cesur’un ziyaret ettiği tüm köylerde vatandaşlar tarafından çözümü istenen “su sorunu”, Yukarı Dineklilerce de dile getirildi. Özellikle sulama konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten vatandaşlar, ayrıca devlet kurumlarının konuya ilgisizliğinden de yakındı.
 
Taleplerinden ve dilekçelerinden netice alamadıklarını belirten köylüler, köyün sorunları ile sanki zoraki bir ilgilenme olduğunu söyledi. Milletvekili Cesur, köy ziyaretlerinde aldıkları notlar ile en büyük şehrinden, en küçük köyüne, iktidara hazırlandıklarını ve İYİ Parti iktidarında devlet kurumlarını işler kılarak ve israfa harcanmayan doğru bir bütçe yönetimi yaparak kendilerine iletilen bütün sorunları günü geldiğinde çözmeye hazır olacaklarını ve çözeceklerini, bu nedenle de şimdiden hazırlık için de nerede ne sorun var çözüm bekleyen not aldığını da söyledi.
 
Geçen sene Haziran ayında Yukarı Dinek Köyü’nde yaşanan sel felaketi için soru önergeleri veren ve dere taşkınlarının engellenmesi yönünde tedbirler alınması için, meclis araştırma önergesi sunan Milletvekili Cesur, verdiği önergeler üzerine birtakım çalışmaların başlamasına rağmen, köylülerden sorunun hala çözülmediğini öğrendi ve konuyu yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağına ve konun takipçisi olacağına dair söz verdi. Toplantının ardından, Milletvekili Cesur köyün kadınları ve gençleri ile sohbet ettikten sonra köy ziyaretlerine devam etmek üzere Yukarı Dinek köyünden ayrıldı.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °