Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hayvan Pazarı AUT Mezbahane İN

Hayvan Pazarı AUT Mezbahane İN

ISPARTA 22.07.2021 21:21:00 0
Hayvan Pazarı AUT
Mezbahane İN
Isparta’da bir gün önce yani arefe günü Hayvan Pazarı tıklım tıklım iken, bir gün sonra in – cin top atarken, bu defa da Hayvan Pazarının hemen dibindeki Belediye Mezbahanesi kurbanlığını kestirmek için gelenlerin hücumuna uğradı. Mezbahanedeki bu yoğunluk üç gün boyunca devam etti.
 
Isparta’da Kurban Bayramı’nın öncesinde Hayvan Pazarlarında kurbanlık satışı yoğunluğu yaşanırken, bayram boyunca da bu yoğunluk bu defa kurbanlıkların kesimi için Mezbahanelere kaydı. Ispartalılar dini vecibelerini yerine getirmek için günler öncesinden aldıkları kurbanlıkları kesim yerlerine taşıyıp kestirirken, bazı vatandaşlar da kurbanlıklarını bayramın birinci günü almayı tercih etti.
 
Kurban Bayramı nedeniyle Isparta’nın tüm ilçelerinde belli noktalarda kurbanlık kesim noktaları oluşturuldu. Bu noktalardan biri ve belki de en yoğunu hiç kuşkusuz ki, Yazısöğüt Köyünde Hayvan Pazarının hemen yanında bulunan Isparta Belediyesi Mezbahanesi oldu.
Kurbanlık alan vatandaşlar, hayvanlarını buraya getirerek profesyonel kişiler tarafından kurbanlıklarını kestirdi. Bazı vatandaşlar ise fiyatların daha uygun olduğu düşüncesiyle kurbanlık alımlarını bayramın birinci gününe sakladı.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °