Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube’de İlk Aday: Adnan Çelik Şimdi Birlik Ve Beraberlik Zamanı…

Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube’de İlk Aday: Adnan Çelik Şimdi Birlik Ve Beraberlik Zamanı…

ISPARTA 5.08.2022 10:55:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube’de İlk Aday: Adnan Çelik
Şimdi Birlik 
Ve Beraberlik
Zamanı…
Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubenin Kasım ayında yapılacak olan kongresi için adaylar çıkmaya başladı. Bu doğrultuda; Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Adnan Çelik, söz konusu Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Çelik, sendikayı derleyip toparlamak ve birlik – beraberlik içinde çalışma ortamı oluşturmak için göreve talip olduğunu bildirdi.
 
EĞİTİM BİR – SEN ISPARTA 1. NOLU
ŞUBEDE KONGRE SÜRECİ BAŞLADI
Kısa adı Memur – Sen olan, Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesinde önümüzdeki ay seçimli olağan genel kurul gerçekleştirilecek. Söz konusu kongre için ise adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda, adaylık için ilk resmi açıklama Mehmet Köse İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü ve aynı zamanda Cihannüma Derneği Isparta Teşkilat Başkanlığı görevini yürütmekte olan Adnan Çelik’ten geldi.
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sendikada birlik ve beraberlik mesajları veren Adnan Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Değerli dava ve yol arkadaşlarımız. Memur – Sen ülkemizin en büyük Konfederasyonudur. Memurlar lehine sayısız kazanıma imza atmıştır. Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) ise Konfederasyonumuzun en çok üyeye sahip iş koludur ve Eğitim Çalışanları lehine sayısız kazanımın altında Eğitim Bir-Sen imzası vardır. Bu süreçte ilimizde Eğitim Bir-Sen ve memur-Sen teşkilatımızın zor şartlar altında ilk kuruluşundan bugüne kadar Sendikamızda kurucu il başkanımız ve yönetiminden halen görev yapmakta olan son il başkanımız ve yönetimine kadar hizmeti ve emeği olan tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
         Eğitimciler Birliği Sendikasının (Eğitim Bir-Sen) bütün bu başarılarının temelinde ise Demokrasi şölenine dönen seçim süreçleri ve üyelerin tercihlerinin sandığa yansıdığı kongreleri vardır. Önümüzde ise yeni bir Demokrasi Şöleni yaklaşmaktadır.
         Isparta Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubemizde bir önceki Kongre sürecimizde malumunuz olduğu üzere iki aday ve yönetim Kurulu Listeleri seçime girmiş, Tüzüğümüz gereği çarşaf liste usulü ile gerçekleştirilen kongremizin sonucunda her iki listeden kardeşlerimizin de Yönetim Listesinde yer aldığı görülmüş, bir başka deyişle iki gurubun adaylarından oluşan parçalı bir yönetim yapısı ortaya çıkmıştır. Bu durumda doğal olarak Sendikal hizmetleri olumsuz etkilemiştir.
         Sendikamızın vizyonu, misyonu ve ilkeleri ise daha çok emek vermeyi, daha çok gayret etmeyi ve Sendikamızı Zirvelerden Yeni Ufuklara, Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara taşıyacak kadroların yönetime gelmesini elzem hale getirmektedir.
         Yaptığımız saha taramaları, istişareler ve gözlemlerimiz sonunda gördük ki; İlimizde Sendikamız adına verilen Sendikal Mücadelede çıtayı çok daha yukarılara taşımak, Tüm üyelerimiz arasında Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik duygusunu pekiştirerek bunu pozitif bir sinerjiye dönüştürmek, Sendikamızın devasa kazanımlarını doğru ve zamanında üyelerimizle paylaşarak üyelerimizin doğru bilgilendirilmelerini sağlayarak Sendikamız ile ilgili haksız eleştiri ve ithamlara son vermek, Doğru bilgilendirme, gerekli ilgi ve alaka ile yaşanabilecek olan istifaların önüne geçmek, daha da önemlisi ise öncelik bizden istifa etmiş kardeşlerimize ulaşıp onları yeniden sendikamız üyesi olarak görmek ve yeni üyelerle sendikamızı daha da güçlü kılmak için Isparta İl Yönetimimizde köklü bir Kan değişiminin elzem olduğu kanaati hasıl olmuştur.

         Bugüne kadar Sendikamızın yönetimlerinde görev almadığım halde sadece bir dava şuuru ve sorumluluk bilinci ile  her dönemde adeta bir Yönetim Kurulu Üyesi gibi sendikamız için yapabileceğim ne varsa ve hiçbir karşılık beklemeden en iyisini yapmaya gayret ettim. Genel Merkezimizce verilen eğitimler sonucunda Teşkilat Eğitim Formatörü olarak ilimizdeki neredeyse tüm öğretmenlerimizle yüz yüze Teşkilat eğitim seminerleri verdim ve Sendikamızın bu zamana kadar ki tüm eylem ve etkinliklerine aktif olarak katıldım.
Teşkilatımızı, Kurucu iradeyi, ilkelerini, misyonunu, vizyonunu ve fonksiyonlarını çok iyi biliyorum. Sürekli alanda olduğum için üyelerimizin beklentilerini, yaşadıkları problemleri ve çözüm yollarını çok iyi biliyorum. Bu Problemleri çözecek, Sendikamızda BİRLİK ve BERABERLİĞİ sağlayacak ve Sendikamızı zirvelerden yeni ufuklara taşıyacak, Bilgi, birikim, irade, Sendikal bilince ve kadroya sahibim.
Yol ve dava arkadaşlarımızın teklif ve ısrarı ile vazife bilicimizin şahsıma yüklediği sorumluluk neticesinde Sendikamızı her anlamda daha ileriye taşımak için Eğitimciler Birliği Sendikasının (Eğitim Bir-Sen) ISPARTA 1 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞINA ADAYIM.

Halen Isparta Merkez Mehmet Köse İlkokul ve Ortaokulu müdürlüğünün yanı sıra Cihannüma Derneği Isparta Teşkilat Başkanlığı görevimi ifa etmekteyim.
Yaşayacağımız Demokrasi Şölenimizin bir şölen havasında, hayırda ve hizmette yarış anlayışı içinde, sonunda Sendikamızın kazandığı bir kongre süreci yaşama niyet, talep ve beklentimi ifade ediyor, bu hizmet yarışında yarışa katılan tüm dava arkadaşlarıma da başarılar dilerim” dedi.

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °