Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Yeter mi? Yetmez!

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Yeter mi? Yetmez!

ISPARTA 10.08.2022 07:17:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen; 
Yeter mi? 
Yetmez!
Belediye Başkanı Başdeğirmen; Belediye olarak Güneş Enerjisi Santrali yatırımında 2023 yılında toplam 20 MGV’lık üretime ulaşacaklarını belirterek; “Yeter mi? Tabiki yetmez. Ne yapmamız lazım? Artık bizim Isparta'mızdaki güneş enerjisi kurabileceğimiz çatılarda sisteme uygun yerlere güneş enerjilerini kurmamız gerekiyor” dedi.
 
Belediye tarafından Senirce Köyünde yapılan ve büyük yatırımlardan olan 5,6 MGV gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in şalter düğmesine basarak dünden itibaren elektrik üretmeye başladı.  
BAŞDEĞİRMEN; “ORALARDA DA GES KURACAĞIZ”
Senirce Köyünde gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Başdeğirmen, Güneş Enerjisi Yatırımlarını arttırarak devam edeceklerinin müjdesini verdi. Başkan Başdeğirmen, Senirce köyündeki yatırımların yanı sıra bundan böyle Kapalı Pazar Yerlerinin çatılarına da Güneş Enerji Sistemi kuracaklarını belirterek şunları söyledi; “Şimdi biz burada 5,6 megavatı buraya yaptık. Bir megavatı da ISBAŞ fabrikamızın üzerine yaptık. Bu yeterli mi? Tabii ki değil. Ayrıca bir megavatlık da bu arazinin içerisinde yapmış olduğumuz ihale biraz önce söylediğim gibi piyasa şartlarındaki olumsuzluklardan dolayı alan müteahhit, o bir megavatın ihalesini iptal etti ve yapmadı. Yeniden onun ihalesine tekrar çıkıyoruz. Onu yaptıktan sonra yedi nokta altı megavat enerjimiz olmuş oluyor. Bunun tabii ki durmak yok. Yola devam.
“SENİRCE’YE 5 MGV’LIK SANTRAL
DAHA KURACAĞIZ YERİMİZ HAZIR”
Burada beş megavatlık daha bu arazi üzerinde yerimizi hazırladık. Ve beş megavatın izinlerini Türkiye Elektrik Kurumundan CK Elektrik'ten aldık. İznini aldık. Önümüzdeki günlerde projesi bitmek üzere, ihalesini yapacağız. Buraya beş megavat daha hemen en kısa zamanda enerji, güneş enerjisi sistemini kurmaya başlayacağız. Tabii burada bunu yaptıktan sonra daha önce önünde sizlere daha önce de söyledim. yeni otogar inşaatımızın çatısını güneş enerjisi panellerini koyabileceğimiz şekilde yeniden tesis ediyoruz. O önceki çatıları sökerek yeni Ve o çatının üzerine de beş megavata yakın sanırım onun da hesapları yapılıyor. izinleri, müracaatları yapıldı. Onların trafo sistemleri kuruldu. O da en kısa zamanda onların da izinleri geldikten sonra oranın da ihalesine çıkarak beş megavat da oraya yapıyoruz. Yeter mi? Yetmez. Ne yapmamız lazım?
“PAZAR YERLERİNİN ÜZERİNE
DE BU SİSTEMİ KURACAĞIZ”
Artık bizim Isparta'mızdaki güneş enerjisi kurabileceğimiz çatılarda sisteme uygun yerlere güneş enerjilerini kurmamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi bu geçtiğimiz kış dolayısıyla kar yağışından göçen Çarşamba pazarındaki Davraz kapalı pazar yerinin üzerini güneş enerjisi kurabileceğimiz şekilde planladık. Ve ihalesine çıktık. Orası da üzerinde güneş paneli yapılacak bir hale geliyor. Halıkent pazar yeri biliyorsunuz aynı kış dolayısıyla. Orada da bir hasar görmüştü. Halıkent pazar yeri. Oranın da güçlendirmeleri yapılarak oranın da üzerine güneş paneli konulabilecek şekilde güçlendirmeleri şu anda inşaat halinde devam ediyor. Onun dışında Mehmet Tönge Mahallesi'nde yeni bir kapalı pazar yeri inşaatına başladık. O yapmış olduğumuz pazar yerinin çatısını da güneş enerjisi panelleriyle kapatarak enerji üretmeye devam edeceğiz.
“YILDA 120 MİLYON LİRA
GES GELİRİ ELDE EDECEĞİZ”
Bizim iki bin yirmi üç senesi içerisindeki güneş enerjisi sistemindeki kapasite hedefimiz yirmi megavattır. 2023’teki hedefimiz yirmi megavata ulaştıktan sonra iki bin yirmi üçte de aynı şekilde daha üstüne fazlasını koyarak devam etmektir. Bugünkü şartlarda biz yirmi megavat enerjiyi Isparta Belediyemize kazandırdığımız zaman bugün Bugünkü değeriyle aylık on milyon lira gibi bir rakam belediyemizin kasasına girecektir. Yani yılda yüz yirmi milyon lira elektrik santrallerinden geliri olan bir belediyemiz olacaktır” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °