Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Başkan Övey’den çağrı; Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Dernegi Başkanı İlker Övey; Yokluk Mertliği Bozar

Başkan Övey’den çağrı; Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Dernegi Başkanı İlker Övey; Yokluk Mertliği Bozar

ISPARTA 27.07.2020 07:00:00 0
Başkan Övey’den çağrı; 
Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Dernegi Başkanı İlker Övey; 
Yokluk 
Mertliği
Bozar
Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Dernegi Başkanı İlker Övey, pandemi nedeniyle izin verilerek cezaevinden çıkan mahkumların 3,5 aylık maddi ve manevi sıkıntılar içinde bulunduklarını belirterek; “Aynı Suriyelilere yapıldığı gibi mahkum kardeşlerimize de bayram öncesi maddi ve manevi yardım yapılmalıdır” dedi.
 
Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Dernegi Başkanı İlker Övey, izinleri 31 Temmuz’da sona erecek olan mahkumlar ve ailelerinin dertlerine tercüman oldu.
BAŞKAN ÖVEY; “NE İŞ BULABİLİYORLAR NE DE SEVKSİZ SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANABİLİYORLAR”
Mahkum ve mahkum ailelerinin zor günler geçirdiğini ifade eden MAY – DER Başkanı İlker Övey, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “31 Temmuz 2020 de bitecek olan mahkum izinlerinin 2 ay daha uzatılması bizleri çok mutlu etti kardeşlerimizin bayramı aileleri ile geçirmeleri bizleri çok sevindirdi. Hükümet yetkililerine ve devlet büyüklerimize bu konuyla ilgili teşekkürü bir borç biliriz. Fakat, 3,5 aydır dışarıda izinli olan kardeşlerimiz sabıkalı oldukları, izin tarihlerinin ne zaman biteceğini bilmedikleri için ve toplumda ceza evinden izinli olarak çıktıkları ve sabıkalı olduklarından dolayı ne sigortalı bir iş ne de yevmiyeli bir iş bulmaktadır. Ayrıca sağlık hizmetlerinden sevk alamadan faydalanamamaktadır.
“YOKLUK, MERTLİĞİ BOZAR”
Pandemi sebebi ile tüm işyerlerinin durumu zaten ortadadır. Bu arkadaşlarımızın herhangi bir işyeri de açamamaktadırlar. Dolayısıyla bu izinli çıkan kardeşlerimize devletimiz sahip çıkmalıdır. Yokluk mertliği bozar. Parasız ve aç olan insan suç işlemeye her zaman daha meyillidir. Biz bu kardeşlerimizi topluma kazandırmak suç ve suçlu oranını düşürmek amacıyla kurduğumuz MAY - DER (Mahkum ve Mahkum yakınları koruma ve yasatma derneği) aracılıği ile devletimizden, devlet Babamızdan nasıl ülkemize sığınan Suriyeli Afganlı vb. ırklardaki insanlara sahip çıkıyor ve destek oluyorsa biz mahkumlara da sahip çıkmasını şefkatli kollarına almasını bekliyoruz.
“MAHKUMLARIMIZ TÜRKTÜR VE VATANINI
SAVUNMAKTAN HİÇBİR ZAMAN ÇEKİNMEZ”
Ayrıca, Hiçbir Suriyeli Afgan vb. ırktan ülkemizde barınan sığınan insanlar bizim vatanımız için savaşmaz mücadele etmez en ufak bir kıvılcımda nasıl kendi ülkelerinden kaçtığı gibi bizim ülkemizden de kaçarlar. Ama, mahkum da olsa bizim vatandaşımız bu topraklarda doğup büyüyen Türk çocuğu genci yaşlısı kadını kendi toprağı için o demir parmaklıkları kırar toprağı için hayatını hiçe sayarak çarpışır ve savaşır. Yaramazda olsa huysuzda olsa söz dinlemeyen çocukta olsa o insan vatanı için canını hiç düşünmeden verir.
“BAYRAM ÖNCESİ MAHKUMLARIMIZA
YARDIM YAPILMALIDIR”
Bu ve Buna benzer sebeplerden dolayı mahkumumuza bu zor günlerde sahip çıkılmalı iş istihdamı sağlanmalıdır. Bayram öncesi maddi ve manevi yardımlar yapılmalıdır. Hangi mahkumu kazırsan altından bir insan çıkar” dedi.
“HER İNSAN BİR
MAHKUM ADAYIDIR”
Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Dernegi Başkanı İlker Övey, her insanın istemeyerek de olsa bir suça karışabileceğinden  dolayı bir mahkum adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °