Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bafra Batık Minare

Bafra Batık Minare

ISPARTA 11.08.2022 11:04:00 0
Bafra Batık Minare
Ülkemizde birçok tarihi hikayesi olan ve günümüzde ziyaret amaçlı olarak kullanılan yer vardır. Bafra'da yer alan batık minare de bunlardan biridir. Adını gölün içerisinde kalmış olmasından ve yalnızca minaresinden alan bu yer, Bafra'da birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir.
 

BAFRA BATIK MİNARE NEREDE?
samsunhaberajansi.com haber sitesinin haberine göre: Bafra'da yer alan Batık Minare, Samsun iline bağlı olan Bafra'da yer alır. Boğazkaya mahallesinde yer alan bu yapı da diğer tarihi yerler gibi oldukça ilgi çekmekte ve ziyaretçiler tarafından da merak edilerek ziyaret edilmektedir.
BATIK MİNAREYE NASIL GİDİLİR?
Samsun'un Bafra ilçesinde yer alan batık minareye gitmek için Bafra Kavak yolu kullanılır. Kendi aracınızla kolaylıkla gidebileceğiniz gibi toplu taşıma ile de gidebilirsiniz. Teknolojik kolaylıklardan biri olan navigasyon ile kolayca gideceğiniz yeri bulabileceğiniz için kendi aracınızla kolaylıkla bulabilirsiniz.
BAFRA BATIK MİNARE
NASIL OLUŞTU?
Bafra batık minarenin oluşum hikayesi ziyaretçiler tarafından da oldukça merak edilir. Devlet Su İşleri 1984 ve 1990 senesi aralarında Kızılırmak'ın üzerine Derbent barajını kurmuştu. Ancak bu Boğazkaya mahallesinde ortalama 200 evin sular altında kalmasına sebep oldu. Burada su üzerinde kalan tek yapı cami oldu. Suyun yüzeyinde görünen tek yer ise minaresi oldu. Şu anda ziyaretçi alan ve safari turları gibi turların yapıldığı bölge, birçok ziyaretçinin de bol bol fotoğraf çekmesini sağlar.
Kaynak: Samsun Haber Ajansı
 

Anahtar Kelimeler: minare batık bafra
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °