Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Ziraat Odası Başkanı Selçuk; Üreminin Önemi bir Kez daha Anlaşılmıştır

Ziraat Odası Başkanı Selçuk; Üreminin Önemi bir Kez daha Anlaşılmıştır

ISPARTA 29.03.2020 14:09:00 0
Ziraat Odası Başkanı Selçuk; 
Üreminin 
Önemi bir 
Kez daha 
Anlaşılmıştır
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Artık bundan sonra milletlerin ayakta kalabilmeleri için gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Bu krizden sonra devletler gıdaya yatırım yapmaya çalışacaklar. Gıda üretimi olmayan bir millet özgür ve bağımsız değildir" dedi.
 
SELÇUK; “HEPİMİZ ÜZERİMİZE
DÜŞEN GÖREVİ YAPMALIYIZ”
Dünyayı ve ülkemiz saran yeni tip Koronavrüs (Kovid – 19) salgınının hayatımızı durma noktasına getirdiğini söyledi. Bunun bir salgın ve hastalıktan öte adeta bir savaş olduğunu bu savaşa karşı hepimizin üzerimize düşen görevi yapmamız gerektiğini ifade eden Başkan Selçuk; “Bu savaşta insanlığın galip geleceğine inancımız tamdır.
“UYARILARA
EKSİZSİZ UYMALIYIZ”
Değerli üretici kardeşlerim. Her geçen gün tedbirler arttırılmakta, alanlar biraz daha daraltılmakta. Bizlere düşen görev yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak uyarılara eksiksiz uymaktır" dedi.
“EVSİZ, ARABASIZ YAŞANABİLİR
AMA GIDASIZ ASLA”
Üretim yapılan ürünlerin tüketiciye sağlıklı ulaştırılamadığını, ihracata giden ürünlerin pazarlanamadığını vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti: "Çiftçilerimizin ürettiği ürünler üretim maliyetlerinin çok altında satılmaktadır. Üretici olarak hepimiz mağdur durumdayız. Böyle bir ortamda birilerini suçlamak, birileri ile tartışmak ve stres yapmanın bizlere hiçbir faydası olmayacağı aşikardır. Bu felaket tüm insanlığa lüks araba olmadan, lüks ev olmadan, teknoloji olmadan, savaş silahları olmadan, yaşanabileceğini fakat gıda olmadan yaşanılamayacağını öğretti. Artık bundan sonra milletlerin ayakta kalabilmeleri için gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı.
“GIDA ÜRETİMİ OLMAYAN BİR MİLLET
ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ DEĞİLDİR”
Bu krizden sonra devletler gıdaya yatırım yapmaya çalışacaklar. Gıda üretimi olmayan bir millet özgür ve bağımsız değildir. Bu zor günler mutlaka bitecektir. İnanın bu savaş da bitecek. Her şey eskisinden daha da güzel olacak. Sabırlı olalım stresten ve dedikodudan uzak duralım. Kırıcı olmayalım. Manevi olarak sımsıkı olalım, yetkililerin uyarılarına uyup izole olalım mümkün dahilinde mesafe aralığını koruyalım ve yaşlı büyüklerimizi evde bırakalım.
“SORUNLARIMIZI İLGİLİ
MERCİLERE İLETTİK”
Isparta Ziraat Odası olarak; tarımda çiftçilerimizin sıkıntıları, problemler ve çözüm önerileri bir bir tespit edilerek yetkililere raporlar halinde sunulmuştur. Bu taleplerimiz değerlendirilerek bir çözüme kavuşacağına inancımız tamdır. Bu taleplerimizin bir kısmı karşılık bularak giderilmiştir. Diğerlerinin de giderileceğine inanıyoruz” dedi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °