Tarih: 15.05.2020 05:54

Yüz Yıllık Pazar Orada Açılacak

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı’nın seyyar tuhafiyeci esnafına da 11 Mayıs tarihi itibariyle tezgah açma izni vermesi, sebze ve meyve satan esnaflar ile tuhafiye grubu esnafların yer çakışmasına neden oldu. Karaağaç Pazarı’nın mevcut yerinde açılması şimdilik pandemi açısından risk görülüyor. Geçici çözüm böyle bulundu.
 
KARAAĞAÇ PAZARI İÇİN
ÇÖZÜM BULUNDU
Pandeminin hızla bulaşma riski nedeniyle kapatılan Karaağaç Pazarı, halktan ve esnalardan gelen talep üzerine geçici olarak Davraz Kapalı Pazar Yeri’nde kurulmaya başlamıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı, tuhafiyeci esnafına da tezgah açma izni verdi. Bu izin ile birlikte pazar günleri Kapalı Pazar Yerinde tezgah açan tuhafiyeci esnafı ile geçici olarak orada meyve ve sebze ticareti yapan esnafın çakışmasına neden oldu. Tuhafiyeci esnafı eskiden olduğu gibi bu Pazar, Davraz Kapalı Pazar Yeri’nde tezgah açacak. Meyve ve sebze grubu esnaflar için ise bir çözüm aranıyordu.
İL HIFZISIHHA
KURULU KARAR VERDİ
İl Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı Vali Seymenoğlu, meyve ve sebze ticareti yapan esnafların bir süre daha mevcut Karaağaç Pazarı’nda tezgah açmaması yönünde karar aldı. Sebze ve meyve ticareti yapan esnafa geçici çözüm ise Isparta Belediyesi’nden geldi. Tren Garı altında açılan yolu hızla asfaltlayan Belediye, yolu pazar esnafına tahsis etti. Pandemi geçinceye kadar sebze ve meyve ticareti yapan esnaflar Tren Garı altındaki yeni yolda tezgah açacak. Pandeminden sonra Karaağaç Pazarı eski yerinde açılmaya devam edecek.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —