Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

YSK, Senir Hakkındaki Kararını Verdi Ve… 16 Gün Son Sonra Makamına Oturabildi!

YSK, Senir Hakkındaki Kararını Verdi Ve… 16 Gün Son Sonra Makamına Oturabildi!

ISPARTA 16.04.2024 14:41:00 0
YSK, Senir Hakkındaki Kararını Verdi Ve… 16 Gün Son Sonra  Makamına Oturabildi!

Keçiborlu ilçesine bağlı Senir Kasabasında, yerel seçimler adeta yılan hikayesine döndü. Seçim sonuçlarına iki defa itiraz edilmesi nedeniyle süreç uzadı. YSK, son olarak seçimleri Ak Parti’nin adayı Ömür Yorulmaz’ın kazandığını açıkladı ve Yorulmaz, 16 gün sonra görevdi devralarak koltuğuna oturabildi. 

Ülkemizde her 5 yılda bir yapılan Mahalli İdareler Seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapıldı. Söz konusu seçimler, Keçiborlu İlçesine bağlı Senir Kasabasında ise bir hayli sancılı geçti. Zira, Kasabada 31 Mart’ta yapılan seçimlerin ilk sonuçlarına göre Ak Parti’nin adayı Ömür Yorulmaz 14 oyla önde çıktı. CHP’nin adayı Ferit Dündar tarafından seçimlere İlçe Seçim Kurulu nezdinde itiraz edildi. Kasabada oylan yeniden sayıldı. Bu defa 8 oy farkla yine Ak Parti’nin adayı Ömür Yorulmaz çıktı. CHP’nin adayı Ferit Dündar bu defa konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na götürdü. YSK, günler sonra Senirle ilgili kararını açıkladı ve Ak Parti’nin adayı Ömür Yorulmaz’ın seçimleri kazandığını ilan etti. 

16 GÜN SONRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 

MAKAMINA OTURABİLDİ 

Bu doğrultuda, 16 gün sonra da olsa Ak Parti’nin adayı Ömür Yorulmaz Beldenin Belediye Başkanlığı görevini devralarak makamına oturabildi. 


Salı 21.9 ° / 10 °
Çarşamba 22.4 ° / 11.6 °
Perşembe 21.7 ° / 11.2 °