Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yoksulları Evinde Ziyaret Edip Yardım Ulaştırıyorlar; Isparta İHH Kadın Kolları Gönüllere Dokunuyor

Yoksulları Evinde Ziyaret Edip Yardım Ulaştırıyorlar; Isparta İHH Kadın Kolları Gönüllere Dokunuyor

ISPARTA 20.04.2023 19:30:00 0
Yoksulları Evinde Ziyaret Edip Yardım Ulaştırıyorlar;  Isparta İHH  Kadın Kolları  Gönüllere Dokunuyor

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Kadın kolları, Isparta’da yaşayan yoksul vatandaşları ve mültecileri evlerinde ziyaret ederek onlara gıda paketleri, oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıtıyor. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Kadın kolları Başkanı Zehra Efe ve Sosyal İşler Sorumlusu Cuma Yıldız önderliğindeki Kadın Kolları üyeleri yoksul vatandaşlara ve mültecilere Ramazan ayı boyunca ziyaret gerçekleştirdiler.

GIDA PAKETİ VE ÇEŞİTLİ

HEDİYELER DAĞITIYORLAR…

Isparta nüfusunun 450 bin olduğunu ancak burada yaklaşık 16 bin mültecinin yaşadığını ve yaşam koşullarının kötü olduğunu ifade eden İHH Isparta Temsilciliği Kadın kolları Başkanı Zehra Efe; “50 metrekare evlerde 15 veya 20 kişi yaşıyorlar. Dolayısıyla maddi durumları da oldukça kötü. Ziyaret ettiğimiz evlerde öyle manzaralarla karşılaşıyoruz ki, adeta içler acısı. Biz de bu doğrultuda Isparta İHH Kadın Kolları olarak gıda paketinin yanı sıra çocuklara hediyeler dağıtıyoruz” dedi. 

“ELİMİZDEN GELEN HER 

OKSULA YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ” 

Gördükleri olumsuzluklar ve acılarına ortak olmaya çalıştıkları ancak, şehirdeki tüm mültecilerin acılarını yaralarını sarmanın zor olduğunu ama Hz İbrahim olayındaki karınca misali gibi üstlerine düşeni yapmak için yola çıktıklarını belirten Zehra Efe; “Elhamdülillah birçok mülteci kardeşimiz ile bir araya gelip yardımlar ulaştırdık. Tabii ki görevimiz bitmedi aksine arttı ve Isparta İHH Kadın Kolları olarak üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. 

BAŞKAN ZEHRA EFE’DEN TEŞEKKÜR 

Ben bu noktada, başta bizim yardım dağıtmamızda bize destek veren, yanımızda yer alan İHH Ana Kademe Yönetim Kurulumuza, Isparta İHH Yetim Birimimize ve Kadın Kollarımızın cefakar ve vefakar gönüllüsü kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi. 

ISPARTA İHH KADIN KOLLARI TARAFINDAN YAPILAN 

EV ZİYARETLERİ VE YARDIM GÖRÜNTÜLERİ; 

 

 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °