Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeşil - Pembeliler, Zorlu Tarsus İdmanyurduspor Engelini de Bir Golle Aştı; Ispartaspor 1 Attı 3 Aldı

Yeşil - Pembeliler, Zorlu Tarsus İdmanyurduspor Engelini de Bir Golle Aştı; Ispartaspor 1 Attı 3 Aldı

SPOR 26.09.2021 20:47:00 0
Yeşil - Pembeliler, Zorlu Tarsus İdmanyurduspor Engelini de Bir Golle Aştı; 
Ispartaspor 
1 Attı 3 Aldı
Kendi saha ve seyircisi önünde Tarsus İdmanyurduspor ile karşılaşan Ispartaspor, ortaya koyduğu etkili futbolla rakibini tek golle mağlup ederek bay geçeceği hafta öncesi büyük moral buldu. Yeşil – Pembeli ekibin golünü Burak Aydın kaydetti.
 
ISPARTASPOR EMİN ADIMLARLA…
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin dördüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. Isparta Atatürk Stadyumunda Tarsus İdmanyurduspor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, lig başından bu yana en iyi şekilde uygulamayı başardığı ‘oyun disiplini ve ‘takım ruhu’ anlayışını bugünkü maçta da sahaya yansıtarak maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı.
TARAFTAR MAÇA
GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMEDİ!
Bugün saat 19.00’da Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ve diğer protokol üyeleri izledi. TFF kararı gereği 10 bin kişilik Atatürk Stadının yüzde 50 kapasite ile alınan seyirciler, 5 bin kişilik stada girme kapasitesine ulaşamadı. Maçı yaklaşık 3 bin dolayında seyirci izledi.
ISPARTASPOR, RAKİBİNE GÖRE
ÜSTÜN BİR FUTBOL ORTAYA KOYDU
Ispartaspor, sezon başından bu yana rakiplerine uyguladığı adam adama futbol ve disiplinli oyun anlayışı ile rakibine göre maçın tamamında üstün bir futbol ortaya koydu. Yeşil – Pembeli ekip bu etkili oyununu tek golle süsleyerek daha galibiyete uzandı.
ISPARTASPOR’UN
BURAK AYDIN’I VAR
Ispartaspor’un golcü futbolcusu Burak Aydın bugünkü maçı da es geçmeyerek golünü kaydetti. Burak bugünkü attığı golle ligdeki gol sayısını da 3’e çıkardı.  
MAÇIN YILDIZI
DİLER VE KALECİ ALP
Bugünkü maçta, Ispartaspor’un orta saha oyuncusu Mustafa Diler yine her zaman olduğu gibi sahada basmadık yer bırakmakken, Kaleci Alp Arda da yaptığı kritik kurtarışlarla maçın en iyi oyuncusu oldular. Erzincanspor maçında ortaya koyduğu futbolla taraftarın beğenisini kazanan Taner Gümüş ise maçın ilk dakikalarında sakatlık geçirmesi nedeniyle maçta etkili olamadı. Teknik Patron Tarık Söyleyici, sakat sakat oynayan Taner’i maçın 68. Dakikasında oyundan alarak yerine Furkan’ı sürdü.
SEZONUN İKİNCİ
GALİBİYETİNİ ALDI
Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta ortaya koyduğu etkili futbolun karşılığını maçın 30. Dakikasında Burak Aydın’ın golüyle rakibini mağlup ederek hem ligde bu sezonun ikinci galibiyetini aldı hem de altın değerinde 3 puan kazandı.
HAKEM KONUSUNA
BİR ÇÖZÜM BULUNMALI
Sezon başından bu yana hemen hemen her maçta hakem sorunu yaşayan Ispartaspor, bugünkü Tarsus İdmanyurduspor maçında da aynı sorunu yaşadı. Maçın uzatma dakikalarında Tarsuslu futbolcunun Ispartasporlu Şamil’i adeta biçmesine rağmen ve ardından çıkan olaylara rağmen maçın hakemi Tarsuslu futbolcuyu direkt olarak kırmızı kart göstererek oyundan atması gerekirken, sarı kart göstermekle yetindi. Hakem bununla da kalmadı. Olayları yatıştırmaya çalışan ve hatta bir de rakip oyuncudan yumruk yiyen Teknik Direktör Tarık Söyleyici’yi kırmızı kartla tribüne gönderdi. Diğer maçlar ve bugünkü maçta da olduğu gibi yaşanan bu hakem skandallarına yönetimin bir çare bulması ve Ankara nezdinden lobi yapması isteniyor.
4 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ
Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 5 puandan 8 puana çıkarak 4 sıra birden yükselerek 7. Sıradan 4. Sıraya çıktı.
HAFTAYI ‘BAY’ GECECEK
Ispartaspor gelecek haftayı maç yapmadan geçirecek. 2 Ekim Cumartesi günü oynanacak maçlarda Yeşil – Pembeli ekip ‘bay’ durumunda olacak. Daha sonraki hafta yani hafta içi (6 Ekim Çarşamba günü) oynanacak ligin 6. Haftasında ise Akhisarspor deplasmanına gidecek.  
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Safa Yılmaz, Şenol Bektaş ve Efe Kurtuluş.
ISPARTASPOR: Alp Arda, Necmican Cebeci, Şamil Başaran, Burak Aydın (dk.68 Said Can Açıkalın, Kadir Turhan, Mustafa Diler, Gökhan Yılmaz (dk.76 Efşan Geçgin), Arif Birşen, Taner Gümüş (dk. 68 Furkan Özdemir), Mustafa Acar, Gökdeniz Varol (dk.50 Embiya Ayyıldız)
TARSUS İDMANYURDU: Abdülaziz, Muharrem, Uğur, Abdülsamed, Yasin (dk.61 Hüseyin), Okan Baydemir, Niyazi (dk.76 Artun), Azad (dk.46 Alperen), Ahmet, Sefa (dk.84 Yılmaz), Sinan (dk. 61 Ferhat)
GOL: Dak. 30 Burak Aydın (Ispartaspor)
S. KARTLAR:  Alp, Kadir, Arif, Mustafa (Isparta), Uğur, Hüseyin (Tarsus)  
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak.12: Ispartaspor maça hızlı başladı. Bu dakikada Yeşil – Pembelilerin atağında aldığı topla hızla Tarsus ceza sahasına giren Gökdeniz’in şutunda top yandan auta gitti.
Dak. 30: Ispartaspor aradığı golü bu dakikada buldu. Orta sahadan derinlemesine Tarsus defansının arkasına atılan topta, ceza sahası içinde topla buluşan Burak Aydın, yerden ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1 – 0.
Dak. 41: Yine Burak Aydın, aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Ancak, bu defa defansı geçemeyince defans topu uzaklaştırdı. Maçın ilk yarısında başka gol olmadı ve Ispartaspor soyunma odasına 1 – 0’lık üstünlükle gitti.
Dak. 47: Ispartaspor bu dakikada büyük tehlike atlattı. Bu dakikada konuk ekip Tarsus İdmanyurdu mutlak bir golden oldu. Ispartaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Sefa’nın vuruşunda top ağlara giderken Ispartaspor defansı topu uzaklaştırdı.
Dak. 53: Gelişen Ispartaspor atağında Gökhan Yılmaz hızla sol taraftan Tarsus İdmanyurdu ceza sahasına girdi ve çaprazdan vuruşunu yaptı. Top yan direğe çarparak sahaya döndü. Dönen topu gelişine ve sert bir şekilde kaleye gönderen Taner Gümüş’ün şutunu kaleci köşeden çıkardı.
Dak. 70: Oyuna ikinci yarıda Taner Gümüş’ün yerine giren Embiya Ayyıldız rakibinden aldığı topla hızla Tarsus ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak kaleci topu ayağıyla çelerek kornere gönderdi ve Ispartaspor bu dakikada mutlak bir golden oldu.
Dak. 85: Tarsus İdmanyurdu’nun Ispartaspor ceza sahası çaprazında kazandığı serbest atışı Hüseyin kullandı. Ceza sahasına gelen topa gelişine vuran Ferhat’ın sert şutunu kaleci Alp çıkardı. Dönen topu Artun kafa şutu ile 90’a gönderdi. Kaleci Alp kalesinde bir kez daha devleşerek köşeye giden topu da çıkardı.
Dak. 90+5: Hakem maçı 8 dakika uzattı. Uzatma dakikalarının 5.sinde taca giden topa müdahale etmek isteyen Şamil’i Tarsuslu futbolcu Uğur adeta biçti. Bu dakikada saha bir anda karşıtı. Futbolcular birbirine girdi. Olaylara iki tarafın teknik heyetleri de müdahale edince sahada curcuna yaşandı. Bu karmaşada Ternik Direktör Tarık Söyleyiciye yumruk atıldı. Ancak, maçın orta hakemi bir skandala imza atarak Şamil’i biçen Tarsuslu futbolcu ile Teknik Direktör Tarık Söyleyici’ye yumruk atan futbolcuya sadece ve sadece sarı kart göstermekle yetindi. Maçın kalan uzatma dakikalarında tarafların çabaları başka gol getirmedi ve maç Ispartaspor’un 1 – 0’lık galibiyetiyle sona erdi.
2. LİG BEYAZ GRUPTA 4. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Tarsus İdmanyurdu: 1 – 0
Ankara Demir – Amedspor: 0 – 1
Kırşehir Beld. – Zonguldak Kömür: 0 – 2
Uşakspor – Buca 1928: 1 – 2
Pendikspor – 1922 Konyaspor: 2 – 0
Eskişehirspor – Pazarspor: 2 – 6
Karacabey Beld. – Kırklarelispor: 1 – 1
Akhisarspor – 24 Erzincanspor: 1 – 1

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °