Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

YENİ YILA GİRERKEN

YENİ YILA GİRERKEN

ISPARTA 29.12.2023 18:40:00 0
YENİ YILA  GİRERKEN

Bir yıl daha arkasında miraslar bırakarak son buluyor. Bu mirasların olumlu olmasını tüm insanlık isterdi. Ne yazık ki ,bunlar insanlığın henüz sonuca ulaştıramadığı , insanlığa acı veren insanlığı yıpratan sonuçlar.

3 4 yıl sonra düşündüğümüz zaman 2023 yılı tarih olarak değil de, bu yıl içinde geçen olayları hatırlayacağız.2023 yılında pandemi birlikte ilacı bulunmuş ve kanser ilacı çalışmaları hızlanmıştır.2023’ün en mutlu olayı bunlardır.

2023’ün tamamlandığı,2024’ün yaklaştığı şu anlarda gelecek yılın nasıl olacağı hakkında da her ne kadar kesin bir tanımlama yapılmasa da, bazı tahminler yürütmek mümkündür. 2023 yılından kalan kötü miras, savaş, kıtlık, sefalet, cehalet, ve açlık gibi sorunlar bu yıl ile birlikte kesinlikle çözümlenip, geride bırakılmadığı için gelecek yılın nasıl geçeceği hakkında bize bir fikir verebilmektedir.

Ülkemizde şua anda gelecek yıl nasıl olabileceği hakkında  fikir sahibi olmak mümkün değil.20223 yılında 11 ilimizde dünyada görülmemiş depremlere maruz kaldık.50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insan yaralandı.275 gün sonra enkaz altından cansız cesetler çıktı.6  şubattan beri deprem yaraları  halen sarılmadı. Depremzedeler halen çadırlarda yaşıyorlar.

2023 yılında pkk ile yapılan pençe-kilit operasyonlarında binlerce şehit askerlerimiz hayatını  kaybetti. Daha bir hafta önce  kuzey ırakta pençe-kilit operasyonunda 12 mehmetçik şehit oldu. Halen ırak ve suriye de çatışmalar devam ediyor. Diğer yandan orman ve  sel felaketlerinden yüzlerce vatandaş hayatlarını kaybetti.

Diğer yandan dünyada da acı günler yaşıyoruz. Bir yanda Ukrayna- rusya diğer yandan filistin hamas – İsrail savaşları devam ediyor. Şimdiye kadar 20 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bunların çoğunluğu çocuk ve kadınlardır. 21.yüzyılda ülkemizde 2.yüzyıla girerken neden halen kadına şiddet olayları durmuyor. Artmaya devam ediyor. Bilhassa büyük şehirlerde cinayetler, mafya çeteleri, uyuşturucular devam ediyor. Ekonomi dolaysı ile enflasyon yükseldi. Dünyada zengin fakiri sömürmeye ve acımasız olarak savaş açıyor. Buna dünya devletleri seyirci kalıyor.

Ben 59 yıldan beri gazeteciyim. Cumhuriyetimizin 100.yılında 2023 yılı gibi vatandaşların benliğinde acı bir görmedim. Ayrıca enflasyon ve döviz aldı başını gidiyor. 2023 yıl olarak tarihe geçecektir. Yeni nesil 2023 yılllarından ders alacaktır ve unutmayacaktır.

 ULU ÖNDER ATATÜRK  “BİRLİK ve BERABERLİK OLMADAN ÜLKELER KALKINAMAZ” dedi.

2023 yılı NE OLURSA OLSUN YENİ OLAN, HERŞEY YENİ UMUTLAR  ve SEVİNÇLER GETİRİR. Bizde 2023 yılının kötü mirasına rağmen yeni yıla umutla girelim. Gerçek barışın kurulmasını mutlaka bekleyelim. 2024 yılında barış içinde mutlu bir dünya yaşamamız dileğiyle…


Anahtar Kelimeler: GİRERKEN
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °