Tarih: 07.04.2021 08:53

Vali Ömer Seymenoğlu’ndan UYUMDER’e Övgü; UYUMDER Her Zaman Bir Adım Önde

Facebook Twitter Linked-in

Vali Ömer Seymenoğlu, gerek yaptığı iş gerekse gönüllülük esası dikkate alındığında Isparta’daki topluma en faydalı Sivil Toplum Kuruluşunun Uyuşturucu ile Mücadele Derneği yani UYUMDER olduğunu söyledi.
 
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDEN
GENÇLERİN DURUMU ELE ALINDI
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliğinin başlattığı ve her ay bir Sivil Toplum Kuruluşu(STK)’nun ev sahipliği yaptığı ‘Toplantılar Dizisi’nin ikincisi kısa adı UYUMDER olan Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin ev sahipliğinde Eğirdir Yolu üzerindeki Dernek Merkezi ve aynı zamanda Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda, uyuşturucu illetiyle mücadele eden gençlerin durumu masaya yatırıldı.
O TOPLANTIYA VALİ
ÖMER SEYMENOĞLU KATILDI
Dün gerçekleştirilen ve saat 16.00’da başlayan programa; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil, Uyuşturucu ile Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkanı İbrahim Uzunköprü, Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) Isparta Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri katıldı.
VALİ SEYMENOĞLU; “UYUMDER SON
DERECE ÖNEMLİ BİR HİZMETİ İFA EDİYOR”
Vali Ömer Seymenoğlu, söz konusu toplantıda yaptığı konuşmada, zaman buldukça Sivil Toplum Kuruluşlarının toplantılarına katılmaya gayret gösterdiğini belirterek; “Bugün burada çok önemli bir iş yapan veya hizmet eden bir Sivil Toplum Kuruluşunun yani UYUMDER’in toplantısında sizlerle birlikteyiz. Bilindiği gibi, uyuşturucu olayı son yıllarda kullanım sayıları iyice artan bir toplum belası. Toplum olarak bu illetten bir an önce kurtulmak için çaba gösteriyoruz. UYUMDER’deki arkadaşlar da bu noktadan yola çıkmışlar ve son derece önemli yol kat ederek derneğin hizmetlerini bugünkü duruma getirmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum.
“BU ÇOCUKLARI REHABİLİTE ETMEK
VE EĞİTMEK KOLAY BİR İŞ DEĞİL”
Bu için son derece zor olduğunu biliyorum. Zira, bu iş gönüllülük esasına göre yürütülen bir iş. Bu işi büyük kılan sebep her işi kendilerinin yapması. Bakın burada ben geldiğimde biraz dolaştım. Burada hobi bahçeleri var, hayvan besleme bölümleri var. Buralarda uyuşturucu ile mücadele eden çocuklarımız eğitim görüyorlar. Kendilerini hayata hazırlıyorlar.
“UYUMDER BİR ADIM ÖNDE”
Buradan şunu söylemek isterim ki, diğer STK’lar alınmasınlar. UYUMDER ildeki en faydalı STK’ların başında gelmektedir. Yani UYUMDER diğer STK’lara göre bir adım öndedir. Bu çocukları burada rehabilite etmek, ardından eğitmek öyle kolay bir iş değildir. Derneğimizin faaliyetlerini daha iyi noktalara götürmesi için devlet olarak biz ve STK temsilcileri olarak sizler de yardımcı olursanız bu iş daha iyi yürütülecektir. Ben UYUMDER yöneticilerimize sayın Başkan İbrahim beye, Başkan Yardımcısı Yaşar beye emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —