Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Vahşi Kurt’un (Canavar) Saldırdığı Çoban Ölümden Döndü: Canını Zor Kurtardı!

Vahşi Kurt’un (Canavar) Saldırdığı Çoban Ölümden Döndü: Canını Zor Kurtardı!

ISPARTA 24.04.2024 17:28:00 0
Vahşi Kurt’un (Canavar) Saldırdığı Çoban Ölümden Döndü:  Canını Zor Kurtardı!

Sütçüler ilçesinde kurdun saldırısına uğrayan çoban ölümden döndü. Kurdun sürüsünden 15 keçiyi telef ettiğini belirten bahtsız çoban hayatında ilk defa bir kurdun saldırısına uğradığını söyledi. 

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyünde, çobanlar tarafından Canavar olarak adlandırılan kurt, bu defa çobana saldırdı. Köyünde çiftçilik ve çobanlık yapan Hasan Demirbaş, hayatında ilk defa kurdun saldırısına uğradı. Yüzü, kafası, eli başta olmak üzere vücudunun değişik yerlerinden yaralanan Demirbaş, hayatta kaldığına şükrettiğini söyledi. Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, olayı duyar duymaz Yeşilyurt köyüne giderek Hasan Demirtaş’ı dinledi ve gerekenlerin yapılacağını bildirdi. 

DEMİRBAŞ; “CANAVAR ARKADAN

SALDIRIP AYAKLARINI OMZUMA KOYDU” 

Kurt saldırısını anlatan Hasan Demirbaş; “Bilindiği gibi Sütçüler ilçemiz dağlık bir alanda bulunuyor. Bizler de burada küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Geçtiğimiz gün keçilerime kurt saldırdı. Bu kurtlar iki ay içinde 15 keçimi telef etti. Ağıldan gelen sesler üzerine hemen koştum. 3 Canavar (kurt) keçiyi sürükleyerek götürüyordu. Ben de keçiyi kurtarmak için arkalarından koştum. Bu arada arkamdan bir ses geldiğini duydum. Ne o diye arkama bakamadan Canavar iki ayağını sırtıma ve omzuma dayadı ve beni ısırmaya çalışıyordu. Ben de hemen ceketi kaldırıp kafamı tamamen kapattım. Kurt beni ısırmaya çalışırken benim Çoban Köpeği yetişti ve kurdun üzerine atlayıp kurdu ısırmaya başladı. Bunun üzerine kurt üzerimden çekilip kaçmaya başladı. Kurdun ilk saldırısında yaşadığım kısa boğuşmadan dolayı ellerimden ve vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım. Sonra durumu 112’ye bildirdim. Ambulans geldi beni alıp hastaneye götürdü. Orada muayene ve tetenoz aşısı yapıldı. Biz çobanlar olarak bu bölgede sürülerimizin canavar saldırılarına zaman zaman maruz kalıyor. Ancak, ilk defa kurt bizzat bana saldırdı. Bu bölgede 20 dolayında kurt olduğunu biliyorum” dedi. 

SARIDAŞ; “EN BÜYÜK

SORUMUZ KURT SALDIRILARI” 

Yeşilyurt Köyünde meydana gelen kurt saldırısını duyar duymaz ilgili köye gittiğini ifade eden Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, kurt sorununun çobanların en büyük sorunu olduğunu belirterek, soruna yetkililer tarafından bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Başkan Sarıdaş; “Kurt saldırıları yüzünden şehrimizin genelinde yüzlerce küçükbaş hayvanımız telef oldu. Bu yetmezmiş gibi. Yeşilyurt köyümüzde kurt çoban arkadaşımıza da saldırdı. Çoban arkadaşımız canını köpeğinin sayesinde kurtardı. Birlik olarak, bu kurt sorununun çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Kurt Saldırısına Uğrayan Hasan Demirbaş Anlatıyor; 

 


Pazartesi 16.3 ° / 4.8 °
Salı 19.1 ° / 5.3 °
Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °