Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

TFF Amatör Ligler İçin 2023-2024 Sezonu Statüsünü Yayınladı; Keçiborlu Belediyespor…

TFF Amatör Ligler İçin 2023-2024 Sezonu Statüsünü Yayınladı; Keçiborlu Belediyespor…

ISPARTA 1.08.2023 10:30:00 0
TFF Amatör Ligler İçin 2023-2024 Sezonu Statüsünü Yayınladı;  Keçiborlu  Belediyespor…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2023-2024 futbol sezonunda amatör liglerde geçerli olacak statü ve kuralları resmi olarak yayımladı.

TFF Yönetim Kurulu'nun 28.07.2023 tarih ve 10 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca 2023-2024 futbol sezonu "Amatör Futbol Liglerinde" uygulanacak "Esaslar Kitapçığı" TFF'nin resmi internet sitesinde yayınlandı. "Esaslar Kitapçığı"nın basılı hali ise ilgili kurumlara ulaştırılmak üzere yine TFF tarafından yayımlandı ve amatör ligler hakkında merakla beklenen bazı kararlar net şekilde açıklığa kavuştu.

TFF tarafından açıklanan 2023-2024 sezonu amatör ligler statü ve kurlları Eskişehir futbolunda yer alan birçok kulübümüzü direkt olarak ilgilendiriyor. BAL (Bölgesel Amatör Lig), Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig ve 2. Amatör Lig'de yer alacak tüm takımlar bu esas ve hususlara bağlı olarak hareket edecekler. TFF'nin açıkladığı statü ve kuralları merakla bekleyen kulüplerin başında bu yıl maalesef Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek Eskişehirspor geliyor. Elbette diğer temsilcilerimiz de bu kaideler esasında yeni sezon hazırlıklarını tamamlayacaklar ancak; amatör liglerde kalmak istemeyen Eskişehirspor için "Esaslar Kitapçığı"nda yer alan bazı hususlar büyük önem taşıyor.

AMATÖR LİGLERDE "YAŞ 

KONTENJANI" KALDIRILMADI

Başta Eskişehirspor ve BAL'da mücadele edecek ekipler ile birlikte tüm amatör kulüplerin merakla beklediği en önemli konulardan biri TFF'nin "Amatör Takımlarda Futbolcu Yaşı Uygunluğu" başlığında değişiklik yapıp yapmayacağıydı. Kitapçık yayınlanmadan kısa bir süre önce gelen kuvvetli kulis bilgileri TFF'nin bu konuda değişikliğe gideceğini ve "yaşı büyük futbolcu" olarak tanımlanan oyuncuların kadroda bulunma sınırını kaldıracağını işaret ediyordu. Sınırın kalkmasının genç oyuncuların aleyhine olmaması için ise ilk 11'de 2003 ve üzeri 3 futbolcunun kati suretle oynatılması kuralının getirileceği konuşuluyordu. Tüm bu beklentiler TFF'de karşılık bulmadı ve TFF "Yaş Kontenjanı"nı kaldırmadı.

Bu resmi açıklama ile birlikte beklenen statü değişikliğine gidilmeyeceği netleşti. Açıklmaya göre amatör liglerde kulüpler 1993 ve daha önce doğmuş olan futbolculara bir sınır olmadan lisans çıkartabiliyor. Fakat bu futbolculardan yalnızca "5" tanesini 21 kişilik maç kadrosuna dahil edebiliyor. Bu durumda 1993 ve üstü doğumlu 5 futbolcudan fazlasına sahip takımlar, "yaşı büyük" oyuncularından bazılarını kadroya alamayacaklar. Hal böyle olunca kulüpler "yaşı büyük" oyuncu sayısını 5'ten yukarıda tutmamaya gayret edecekler. TFF'nin uyguladığı kural 30 yaş ve üzeri oyuncuların amatör liglerde takım bulmasını da bir hayli zorlaştıracak. Bu nedenle amatör liglerde forma giyen oyuncuların TFF'ye itiraz edeceği konuşuluyor. Kararın değişmesi için itiraz etmeye hazırlanan amatör spor adamlarının itirazları sonucu değiştirecek mi bunun bizlere zaman gösterecek. Şimdilik TFF'nin aldığı bu karar resmi olarak geçerliliğini koruyor. Ayrıca kulüpler 21 kişilik maç kadrolarında en az "6" 2001 ve daha sonrası yıllarda doğan oyuncu bulundurmak zorunda. Bu kurallara uymayan kulüplere ciddi yaptırımlar var.

KEÇİBORLU BELEDİYESPOR BU 

KONTENJAN SINIRINDAN NASIL ETKİLENECEK?

Öte yandan, Isparta’ya Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden tek takım olan Keçiborlu Belediyespor’un yeni sezon için yaptığı 1993 ve üzeri doğumlu futbolcuların akibeti de belli değil. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °