Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tam Kapanma İnsanları Oralara Yöneltti; Manavlarda Yoğunluk!

Tam Kapanma İnsanları Oralara Yöneltti; Manavlarda Yoğunluk!

ISPARTA 7.05.2021 12:49:00 0
Tam Kapanma İnsanları Oralara Yöneltti; 
Manavlarda 
Yoğunluk!
Hükümet tarafından alınan ve 17 gün sürecek olan ‘Tam Kapanma’ uygulaması sürerken, pazarların da kapanması vatandaşları Manavlara sevk etti. Bugünlerde manavlarda yoğunluk yaşanıyor. Polis ise yaptığı anonslarla manavlarda yoğunluk oluşturanları uzaklaştırıyor.
 
Türkiye genelinde 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanırken, Isparta kent merkezinde kurulan pazar yerleri de kısıtlama kapsamında açılmadı.
VATANDAŞ SOLUĞU
MANAVLARDA ALIYOR
Sebze ve meyve ihtiyacı olan vatandaşlar ise soluğu pazar yerinin yakınındaki manavlarda alıyor. Manavların önünde yoğunluk oluşunca polis ekipleri devreye girdi. Polis sürekli megafonla vatandaşları uyarırken, manavların içinde bulunanları da dışarı çıkararak salgın tedbirlerine uymalarını istedi.
PAZARLAR YARIN AÇILIYOR
Öte yandan, yeni alınan karar çerçevesinde Isparta’da bazı halk pazarları 8 Mayıs Cumartesi yani yarın 15 Mayıs Cumartesi günleri açılacak. Böylece, vatandaşlar manavlarda yoğunluk oluşturmak yerine kendi ikametlerine en yakın halk pazarına giderek alışverişlerini yapabilecekler.
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °