Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

SON DAKİKA HABER Yalancı Baharın Ardından; Isparta’ya Kara Kış Geliyor!

SON DAKİKA HABER Yalancı Baharın Ardından; Isparta’ya Kara Kış Geliyor!

ISPARTA 10.02.2021 06:43:00 0
SON DAKİKA 
HABER 
Yalancı Baharın Ardından; 
Isparta’ya 
Kara Kış 
Geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu haftaya dair tahminlerine göre Isparta’da hava sıcaklıkları düşüşe geçecek. Şehirde Cuma ve Pazar günü hava yağışlı olması tahmin edilirken, Pazartesi günü ise kar yağışlı olması bekleniyor.
 
Küresel tahmin sistemlerinde yer alan verilere göre Isparta’da yaklaşık bir haftadır süren mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları düşecek. Bugün gündüz 15, gece 7 derece olacak olan sıcaklıklar önümüzdeki Salı günü gündüz eksi 1 gece ise eksi 7 dereceye kadar düşecek.
PAZARTESİ GÜNÜ KAR YAĞIŞI
12 Şubat'tan itibaren ciddi bir soğuma yaşanacak, yurt genelinde kar yağışlı günler görülecek. Önümüzdeki hafta başında Isparta’da kar bekleniyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da geçtiğimiz bir hafta içinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde çıktı ve hava büyük çoğunlukla parçalı bulutlu olarak gerçekleşti. Ancak, yapılan tahminlere göre hafta ortasında yağışlar yurdu etkilemeye başlayacak. Buna paralel olarak Isparta’da da sıcaklıklar düşecek.
CUMA VE PAZAR YAĞMUR YAĞIŞLI
Küresel tahmin sistemlerine göre Isparta; 12 Şubat Cuma günü yurt yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hava hızla soğuyacak. Şehirde Cuma ve Pazar günleri yağmur yağışı bekleniyor.
HAVA SICAKLIKLARI EKSİ
DERECELERE DÜŞECEK
Gelecek Cuma günü yurdu etkilemesi beklenen soğuk hava sistemi Isparta’yı da etkileyecek. Küresel tahmin sistemlerinin son verilerine göre; önümüzdeki Cuma’dan itibaren önce yağmur, ardından kar yağışının etkisi altına girecek ve bu durum Salı ve Çarşamba gününe kadar devam edecek. Öyle ki, hava sıcaklıkları hem gündüz hem gece eksi dereceleri gösterecek.

Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °