Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

SON DAKİKA HABER Kardan Çöken Davraz Çarşamba Pazarı’nda; O Enkaz TAMAMEN Kaldırıldı!

SON DAKİKA HABER Kardan Çöken Davraz Çarşamba Pazarı’nda; O Enkaz TAMAMEN Kaldırıldı!

ISPARTA 5.04.2022 06:46:00 0
SON DAKİKA HABER
Kardan Çöken Davraz Çarşamba Pazarı’nda; 
O Enkaz 
TAMAMEN
Kaldırıldı!
3 Şubat tarihinde yağan yoğun kara dayanamayarak çöken ve geçtiğimiz ay enkaz kaldırma çalışmaları başlayan Davraz Mahallesindeki Çarşamba Kapalı Halk Pazarı’nın çatı enkazı tamamen kaldırıldı. Pazar yerine yeni bir proje ile yeni bir uygulama yapılacak.
 
Isparta’da 2012 yılında yapımı tamamlanan ve daha sonra yüksek olduğu yönündeki tepkiler üzerine kenarlarına tekrar gölgelikler yapılan Davraz Mahallesindeki Çarşamba Kapalı Halk Pazarı’nın çatısı 3 Şubat’ta Isparta’da yağan ve büyük yıkıma neden olan yoğun kar yağışına dayanamayarak büyük bir gürültü ve çatırtı ile çökmüştü.
PAZAR ÇATISINDA
ENKAZ KALDIRMA
ÇALIŞMALARI
BİR AY SÜRDÜ
Bu doğrultuda; 3 Şubat tarihinde yağan yoğun kara dayanamayarak çöken Davraz Mahallesindeki Çarşamba Kapalı Halk Pazarı’nın çatı enkazı 2 Mart itibariyle Belediye ekipleri tarafından kaldırılmaya başlandı.
ENKAZ TAMAMEN
SÖKÜLDÜ VE YERİNDEN
KALDIRILDI
Yaklaşık bir ay süren enkaz kaldırma çalışmaları önceki gün sona erdi ve Halk Pazarındaki demir ve çelik aksam tamamen söküldü.
YENİ PROJE UYGULANACAK
Bilindiği gibi, bu konuda Belediye tarafından başta İnşaat Mühendisleri Odası olmak üzere işin uzmanı teknik olarak çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarından görüş ve rapor istenmiş, Belediyeye sunulan raporlarda Pazar yerinin tamamen sökülerek yeni bir proje uygulanmasının doğru olacağı tavsiyesinde bulunulmuştu.
 

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °