Tarih: 28.03.2021 12:25

Sezon Biterken Balık Fiyatı Uçtu

Facebook Twitter Linked-in

Marmara ve Karadeniz’de balık av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Balık sezonunun son günlerinde Isparta’da tezgahlar dolu ve renkli. Ama balık fiyatları bir hayli yüksek
 
İSTAVRİT 50 TL
Bugün Isparta’daki Balıkçılarda İstavritin kilosu 50 TL’den satılıyor. Hamsi, 30 TL. Son günlerde yeniden çıkan Palamutun tanesi 25 TL’den satılıyor. Barbun 60, çinakop 80 TL. Bugün, Karadeniz mezgiti en ucuz balık ve 35 TL. Turna mezgit ise 80 TL’den satılıyor. Çiftlik üretimi levrek 55, çupra 30, ithal somon 80 TL.
BALIKÇI MEMNUN
Ispartalı balıkçılarla, bitmekte olan sezonu konuştuk. Balıkçılar, sezon başındaki ilk 6 ayın iyi gittiğini, ancak şubat ve mart aylarında balığın azaldığını söylüyorlar. 15 Nisan itibariyle, dükkanların bir kısmı kapanacak. Ancak balık av yasağı sonrasında da olta balıkçılarının mezata günlük balık getireceği, bu nedenle bazı balıkçı dükkanlarının da açık olacağı bildiriliyor. Ayrıca levrek ve çupra gibi çiftlik balıkları da tezgahları süsleyecek.
 
Balıkçılar, bu sezon neredeyse hiç lüfer çıkmadığını, bunun da önemli kayıp olduğunu vurguluyorlar. Gelecek yılın sezonu için, şimdiden kimse bir şey söyleyemiyor. Ancak 15 Ağustos sonrası çıkması beklenen çingene palamutunun miktarı, gelecek sezon için sinyal verecek. Taze deniz balığı için sezonun artık son günlerindeyiz. Bu günlerde, balık yemeye özen göstermenizi tavsiye ederiz” dediler.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —