Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

SDÜ Öğrenci Toplulukları Yeni Döneme Hazır

SDÜ Öğrenci Toplulukları Yeni Döneme Hazır

ISPARTA 25.09.2018 13:02:00 0
SDÜ Öğrenci Toplulukları Yeni Döneme Hazır
SDÜ öğrenci topluluklarına kayıtlar başladı. Öğrenciler istedikleri topluluğa 5 Ekim Cuma gününe kadar online olarak üye kaydı yaptırabilecek. 97 öğrenci topluluğunun Batı ve Doğu Yerleşkesi'nde tanıtım stantları anılan tarihe kadar açık kalacak.
 
-Değer üreten, yaygın etki sağlayan kurum: Öğrenci Toplulukları
Eğitim-Öğretim kalitesi, uluslararası düzeyde akademik kadrosu, Batı ve Doğu Yerleşkesi'nde sunulan imkânları ve araştırmacılığı teşvikiyle 'öğrenci odaklı' bir üniversite olan SDÜ, topluma, konuşlandığı çevreye karşı sosyal sorumluluklarını da etkin şekilde yerine getirmek için güçlü enstrümanlar kullanıyor. Bunların başında da 'SDÜ Öğrenci Toplulukları' geliyor.
Süleyman Demirel Üniversitesi, öğrencilerine eğitim-öğretim-araştırma ve bilim dışında toplum için artı değer üretme, fayda sağlama ve yaygın etki yaratma imkânı için de fırsat tanıyor. SDÜ bunun yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimleri için ve kültür, sanat, spor, doğa vb. organizasyonlara etkin şekilde dâhil olmaları bağlamında önemli destekler sağlıyor.
 
-SDÜ'nün en kuvvetli hareketlerinden biri
SDÜ, bilim, sanat, kültür, ekonomi, spor vb. alanlarda küresel çapta değer üreten insanların hayat ve başarı hikâyelerinin öğrencilere paylaşımı, aktarımı, anlatımı açısından da önemli imkânlar sağlıyor. SDÜ, ayrıca kongre, sempozyum, panel, çalıştay, atölye gibi büyük çaplı organizasyonlarla da öğrencilerin bilgi ve becerilerini yükseltiyor. Tüm bu değerler bütününün karşılandığı odak Öğrenci Toplulukları.
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 2018-2019 akademik yılında 97 Öğrenci Topluluğu faaliyet gösteriyor. Bu yapılara ortalama 19 bin öğrenci üye durumda. Şimdi SDÜ, yeni akademik yılda öğrenci toplulukları için online kayıt hakkı verdi.
 
-Öğrenci Topluluğu'na online kayıtlar 5 Ekim'e kadar
Öğrenci Topluluğu'na online şekilde kayıtlar başladı. Öğrenci Toplulukları Batı ve Doğu Yerleşkesi'nde tanıtım için stantlarını açtı. Online kayıtlar 5 Ekim 2018 Cuma tarihine kadar devam edecek.
SDÜ Endüstri ve Kalite Kulübü Başkanı Halil Nadir Dal, toplumsal fayda sağlama, değer üretme, yaygın etki ve kişisel gelişim için çaba gösterdiklerini söylüyor. Köy okullarında eğitim-öğretim gören çocuklar için kütüphane kurma, Huzurevi'nde hayata devam eden yaşlılara yönelik projeler başta olmak üzere önemli etkinlikler düzenlediklerini belirten Dal, ''ayrıca alanında Dünya çapında eserler vermiş kişileri SDÜ'ye getirmeye çalışıyoruz. Onlardan ilham almak için çaba gösteriyoruz. Ayrıca futbol, basketbol takımları kurduk. Sağlıklı bir hayat için spor yapmaya çalışıyoruz. Sağlıklı bir toplum için de bu alışkanlıkları erişebildiklerimize aşılamaya gayret gösteriyoruz'' diyor.
SDÜ İnşaat Topluluğu Başkanı Enes Hamdi İnanç da kadın istihdamı başta olmak üzere Türkiye'nin öncelikli sorunları için farkındalık yaratma projeleri üzerinde çalıştıklarını anlatıyor. Bir SDÜ eseri olan ''Pembe Baret'' Projesi'nin uluslararası ölçekte ses getirdiğine atıf yapan İnanç şöyle diyor:
''2017 Türkiye'nin En İyi Sosyal Sorumluk Projesi Jüri Farkındalık Ödülü'' kazandık. Öğrenci Topluluğu olarak inşaat sektörünün en önemli isimlerini SDÜ'ye davet ederek bilgi paylaşımı sağladık.
Karınca Zihinsel Duyarlılar Derneği ile önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Sürekli Huzurevi'ne gidiyoruz. İnşaat Topluluğu üye öğrencileri olarak SDÜ Batı Yerleşkesi'nde kendi binamızı inşa ediyoruz. Arsayı SDÜ Rektörlüğü tahsis etti. Diğer mimari çizimi, projelendirmesi, inşaatı ve tefrişatını tamamen kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Hâlihazırda öğrenci iken proje yapma becerisi kazanıyoruz.''
SDÜ Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Öztürk, bilimsel eğitimin dışında kalan zamanlarda toplumsal sosyal sorumluluk projeleri ürettiklerini söyledi. Taşra okullarının ihtiyaçlarının karşılanmasından lösemili çocuklar için projeye üretmeye; hastanelerde tedavi görenler ile zaman geçirmekten başarılı biliminsanları, sporcular, sanatçıların SDÜ'ye getirilmesine kadar çok nitelikli projeler yaptıklarını söylüyor.
SDÜ Siyaset ve Yönetim Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Görkem İncekara, Isparta'ya, içerisinde bulunduğu topluma, doğaya faydalı olmak için uğraş verdiklerini ifade ediyor. Mahalle muhtarları ile etkin şekilde çalışarak gerçekten desteğe ihtiyacı olan ailelere yardım götürdüklerini anlatan İncekara, bu çabalarının artarak devam edeceğini belirtiyor.
 
 
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °