Bugün, 2 Haziran 2024 Pazar

Recep Özel, Eğirdir’de elma bahçelerini gezdi

Recep Özel, Eğirdir’de elma bahçelerini gezdi

GÜNDEM 27.09.2018 07:48:00 0
Recep Özel, Eğirdir’de elma bahçelerini gezdi
Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde elma hasadına katıldı, elma topladı.
Milletvekili Recep Özel, beraberinde Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Baş ve Mehmet Sert, Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök, Metamar AŞ yöneticilerinden Mehmet Fesçi, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, köy muhtarları ve partililer ile hasat öncesi Cami Mahallesi muhtarlığınca hazırlanan aşure programına iştirak ette, daha sonra ilçede yeni bir yatırıma imza atan Ana Meyve işletme sahibi Mustafa Erdoğan'ın Mücevre mevkiindeki meyve işleme paketleme, tasnifleme ve soğuk hava deposunu ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Recep Özel daha sonra Cire köyünde bir elma bahçeyi ziyaret ederek Türkiye'deki en kaliteli elmanın Eğirdir'de yetiştiğini ifade ederek, hasadın hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diledi. Özel bahçe ziyareti sonrasında Yukarı Gökdere kooperatifine ait soğuk hava deposunu ziyaret ederek işletmeci ve üreticilerle görüşüp bilgiler aldı. Isparta Milletvekili Özel son olarak Akpınar Köyüne çıkarak köy muhtarlığınca verilen yemeğe Eğirdir Kaymakam Abdullah Akdaş ve beraberindeki heyetle katıldı.
MİLLETVEKİLİ RECEP ÖZEL EĞİRDİR’DE AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILDI
İçerisinde bulunduğumuz Muharrem ayı dolayısıyla Eğirdir Cami Mahallesi Muhtarı Tarkan Sakçalı tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, köy ve mahalle muhtarları yanı sıra çok sayıda hemşehrimiz katıldı.  Etkinlik, yaklaşık 1500 kişi için hazırlanan aşure ikramlarıyla devam etti. Cami Mahallesi Muhtarı Tarkan Sakçalı, bu etkinlikle mahallemizden ebediyete intikal eden hemşehrilerimizi de dualarla andıklarını belirterek Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve tüm katılanlara teşriflerinden dolayı memnuniyetini belirtti. Aşure etkinliğinde Başkan Şengöl, Milletvekili Recep Özel'e ilçeyle ilgili bazı sorunları illetti.
ANA MEYVE'DEN AVRUPA'YA MEYVE İHRACATI
TKDK destekli yeni yatırımda Kiraz ve nar ağırlıklı ihracat gerçekleştiren Ana Meyve işletmesini ziyaret eden Isparta Milletvekili Recep Özel, ihracata hazırlanan meyvelerinin hazırlanış aşamalarını yerine gördü. İşletme Sahibi Mustafa Erdoğan'dan bilgi alan Recep Özel,  Eğirdir'den tüm Avrupa'ya ihracatın gerçekleştirilmesinden dolayı gururu duyduklarını belirtti.  İşletme Sahibi Mustafa Erdoğan, Avrupa'daki market zincirleriyle anlaşmalı olduklarını belirtirken, önümüzdeki yılda da Çin ile ticaret yamaya hazırlandıklarını ifade etti. Yapılan yatırımda ve ihracatta bürokrasi engellerinin çokluğundan yakınan Mustafa Erdoğan yaşadıkları sıkıntıları Milletvekili Recep Özel'e anlattı.  İşletme ziyaretinde Recep Özel ve beraberindekilere nar ikram edildi. Özel, burada Eğirdir’den yurt dışına ihraç edilen ürünler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Milletvekili Özel, tesiste çalışan bütün personele kolaylıklar, işletme sahibine de bol kazançlar temenni ederek tesisten ayrıldı.
MİLLETVEKİLİ ÖZEL’DEN, EĞİRDİR’DEKİ ELMA HASADINA BEREKETLİ OLSUN ZİYARETİ
Soğukhava depolarını ve elma bahçelerini ziyaret eden Milletvekili Recep Özel, elma üreticilerinin sorunlarını dinledi.  Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Elma hasadının başladığı şu günlerde Eğirdir’e gelerek bereketli olsun ziyaretinde bulundu. Soğukhava depolarını ve elma bahçelerini ziyaret eden Milletvekili Özel, elma üreticilerinin sorunlarını dinledi. Recep Özel, "Eğirdir ilçemiz Türkiye'nin ve Isparta'nın gözde ilçesi. Eğirdir'de elma hasadını yerinde görelim hem de üreticimizi, çiftçimizi, işçi kardeşlerimizi yerinde ziyaret edelim istedik. Üretici açısında maliyet pahalı, işçilerimiz açısından ücretleri az. Sıkıntılar elbet var. Elma hasadında bu yıl bir rekor kıracağız. Gübre ve ilaç ücretlerinin de azaltılması konusunda çalışma yapmamız lazım. Pazarlama noktasında ve girdi alanlarında eksikliklerimiz var. Eğirdir'imizde Boğazova köylerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirmiştik. 10 yıl önceki toplantıda bir çok karalar alındı ve zaman içerisinde yerine getirildi. Bundan sonra hedefimiz, pazarlamayı nasıl yapacağız, girdilerimizi nasıl artırabiliriz. Üreticimizin ürettiği ürünün tam karşılığını alsın istiyoruz. Köylümüzün üreticimizin her zaman kazançlı çıkması arzusundayız. Eğirdir olarak Isparta olarak kalitemiz, markamız var. Buna sahip çıkmamız lazım. Isparta'da halı gitti, gül geri geldi. Elma her yerde üretiliyor, Eğirdir elması kalitesinde değil, elmamızı kaybetmeyelim. Hasadımız hayırlı olsun, güzel paralar kazanalım, yatırıma dönüştürelim. Kazasız belasız, hayırlı ve kazançlı bir hasat diliyorum" dedi.
RECEP ÖZEL BALKIRI KÖYÜNDE ELMA TOPLADI
Dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Türkiye’nin en kaliteli elmalarının yetiştirildiği Eğirdir ilçemizde elma hasatı son hızıyla devam ediyor. Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Balkırı Köyünde Osman Özgüleç’e ait olan elma bahçesini ziyaret etti. Recep Özel burada üreticilerin sorunlarını dinledi hem de dalından elma topladı.  Özel, elmanın pazarlanması konusunda gerekli çalışmaların yapılacağının sözünü verdi.
BALKOP’A ZİYARET…
Vekil Recep Özel ve beraberindekiler bahçe ziyaretinden sonra Balkırı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  (BALKOP) Soğuk Hava Deposunu da ziyaret etti. Özel, burada bahçeden toplanan elmanın depolanma aşaması ile ilgili bilgiler aldı.  Ziyaret 2018 elma hasadının hayırlı olması dilekleri ile sona erdi.
Akpınar Muhtarlığından ÖZEL yemek
Akpınar Köyü Muhtarlığı'nca milletvekili Recep Özel'e köy yolunun asfaltlanmasından dolayı teşekkür yemeği organize etti. Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel,  Eğirdir’i ziyaretlerinin son durağında Akpınar Köyü'ne gitti. Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Atabey Belediye Başkanı Tefvik Atasoy, Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök, İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Baş, Mehmet Sert, Eğirdir Tarım ve Orman İlçe Müdürü Uğur Turgut, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, Sarıidris Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ümmü Kurt ile partililerin katıldığı yemekte Recep Özel, köy muhtarı Mustan Kartal ve Akpınar Yörük Çadırı işletme sahibi Mustan Özdemir'e verilen yemekten dolayı teşekkür etti.  

Anahtar Kelimeler:
Pazar 28 ° / 14.7 °
Pazartesi 29 ° / 16.2 °
Salı 30.7 ° / 17.7 °