Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Oğuz’un valiliği Isparta için şansızlıktı

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Memduh Oğuz’un Isparta Valiliği döneminde yaptığı yanlışlarla ilgili kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ancak gelen müfettişlerin men-i muhakeme kararıyla hukuki sürecin tıkandığını belir

ISPARTA 6.09.2016 06:22:00 0
Oğuz’un valiliği Isparta için şansızlıktı
FETÖ/PDY davasının tutuklu sanıklarından Isparta eski Valisi Memduh Oğuz ile ilgili AK Parti İl Başkanı Osman Zabun önemli açıklamalarda bulundu. Oğuz’un Valiliği döneminde İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan Zabun, “Yaptığı yanlışları o dönemde yargıya taşıdım. Böyle bir adamın Isparta’da valilik yapmasını da şansızlık olarak görüyorum” dedi.
ISPARTA İÇİN ŞANSIZLIKTI
Memduh Oğuz’un valiliği döneminde yanlış gördüğü konular karşısında mücadele ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi o adam bu memlekette bir dönem valilik yaptı. Valilik yaptığı dönem içerisinde yanlış gördüğüm çok husus vardı. Bu yanlış gördüğüm hususlarla ilgili sürekli mücadele ettim. Gücüm yettiği kadar İl Genel Meclisi Başkanlığım döneminde gerek bunu kamuoyuyla paylaşmak suretiyle gerekse ortaya koymuş olduğu tasarrufların yanlışlığını tepkimle dile getirdim. Zaman zaman sosyal medya üzerinden bu tepkilerimi dile getirdim. Bana göre Isparta açısından son derece sıkıntılı bir dönemdi. Böyle bir adamın Isparta’da valilik yapmasını şansızlık olarak gördüğümü de ifade etmek isterim.
KENDİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTUM
O dönemde görmüş olduğum yanlışlıklarla alakalı bir dosya oluşturmak suretiyle hakkında suç duyurusunda da bulunmuştum. Ancak o dönemin müfettişleri geldiler, bu incelemeleri yaptılar, belki bir miktarda kayırma mantığıyla men-i muhakeme kararı verdiler kendisiyle alakalı. O men-i muhakeme kararıyla hukuki süreçte tıkanmış oldu. Ama bugün gelinen nokta itibariyle baktığımız zaman o mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuz da bir kez daha ortaya çıkıyor.
SÖZÜYLE KASTETTİĞİ ŞEYİN NE OLDUĞU KENDİSİNE SORULACAKTIR
O süreçte bir şey dikkatimi çekmişti. Yerel bir gazetede bir röportajı söz konusuydu. O röportajda asla anlam veremediğim, bu adam ne söylemeye çalışıyor, bir devlet adamına, bir valiye böyle bir söz yakışır mı diye düşündüm. O röportajda bir sözü vardı. Siz devletin bir valisiniz, emekliliğiniz yaklaşmış, siz çıkıyorsunuz bir gazeteye; emekliliğim geliyor diye sevinmeyin bakın bu ülkede her an her şey değişebilir diyorsunuz. Bunu bir darbe örneği üzerinden anlatıyorsunuz. Bu hazmedilecek bir şey değil. belki birçok vatandaşımızın röportajdaki o ayrıntı gözünden kaçtı. Ama özellikle ben o ayrıntıyı orada görünce şok oldum. Tepkimi de o bölümü sosyal medyadan paylaşmak suretiyle dile getirdim. 17-25 Aralık sürecini yaşadıktan sonra tekrar geriye dönüp baktığımda acaba bu adam 17-25’le alakalı bir mesaj mı vermeye çalıştı diye düşündüm. Onun üzerinde bir değerlendirmem oldu. 17-25 Aralık darbe kalkışmasıyla, 15 Temmuz darbe kalkışmasının aktörlerinin aynı olduğu düşünülürse mutlaka bunların arasında bir bağlantı olduğu kanaatindeyim. O açıklamayı bilerek mi bilmeyerek mi yapmıştır, o günkü şartlarda rastgele söylenmiş bir söz müdür ama bir valinin bir darbe üzerinden örnek vermesi rastgele söylenmiş bir söz gibi gelmiyor bana. Şuanda tutuklu yargılanıyor. Mutlaka devletin mahkemesi, savcısı, hakimi bu sorgulamayı yapacaktır. O sözüyle kastettiği şeyin ne olduğu kendisine sorulacaktır. Verecek cevabı umarım vardır. Ama talihsiz bir şeydi.” 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °