Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Öğretmenler Sınıflarda Değersizleştirildi

Öğretmenler Sınıflarda Değersizleştirildi

EĞİTİM 4.03.2024 21:07:00 0
Öğretmenler Sınıflarda  Değersizleştirildi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, eğitim sistemindeki disiplin sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Her gelen Millî Eğitim Bakanı’nın sistem değişiklikleriyle deneme tahtası haline getirdiği eğitim sistemi alarm veriyor. Sosyal medyada gündem olan bir videoda iki lise öğrencisinin ders esnasında kadın öğretmenin karşısında alay ederek dans etmesi büyük tepkilere neden oldu. Öte yandan Ankara ve Elazığ’daki okullarda iki hafta arayla yaşanan bıçaklı kavgalar da akademik başarının giderek düştüğü okullarda disiplinsizliğin de ulaştığı boyutları gözler önüne seriyor…

“ZORUNLU EĞİTİMDEN 

VAZGEÇİLMEMESİ CİDDİ BİR SORUN”

Eğitim sistemindeki disiplin sorununa ilişkin Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, “Eskiden öğretmen anne baba şefkatiyle yaklaştığı öğrencisinden bir saygısızlık görmüyordu. CİMER şikayetleri, öğretmenlik meslek kanunun çıkarılmaması, disiplin yönetmeliğiyle ilgili sorunlar ve daha birçok nedenden dolayı öğretmenler sınıflarda değersizleştirildi. Bir de zorunlu eğitimden vaz geçilmemesi ciddi bir sorun. Okumak istemeyen çocuğun okullardaki düzeni sabote etmesine neden oluyor” dedi.

Türkiye eğitim sisteminde akademik başarı sorunu giderek derinleşirken okullardaki disiplinsizlik de giderek artıyor. Her gelen Milli Eğitim Bakanı’nın sistem değişiklikleriyle deneme tahtası haline getirdiği eğitim sisteminin içler acısı durumu, sosyal medyada gündem olan bir videoyla yeniden gündeme geldi. Söz konusu videoda iki lise öğrencisinin ders esnasından kadın öğretmenin karşısında alay ederek dans etmeleri büyük tepkilere neden oldu. Öğretmene yönelik saygısızlık kadar okullarda yayılan akran zorbalığı konusu da son dönemde yaşanan olaylarla dikkat çekmişti. Ankara ve Elazığ’daki okullarda iki hafta arayla yaşanan bıçaklı kavgalar öğrenciler arasındaki disiplinsizliğin ulaştığı boyutu gözler önüne serdi. 12 yıllık zorunlu eğitim, öğretmenin değersizleştirilmesi ve eğitim sisteminin deneme tahtası haline getirilmesine bağlı olarak yaşanan eğitim sistemindeki disiplin sorununu ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen ile değerlendirdik.

“OKULLARDAKİ MEVCUT DURUMUN

BİR AN ÖNCE ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Okullardaki düzensizliğe dikkat çeken ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, “Son dönemde okullarımızda öğrencilerin disiplin yönetmeliğine aykırı davranışları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bu durum öğretmenleri ve bütün eğitim camiasını üzmektedir. Son iki hafta içerisinde Ankara ve Elazığ’da öğrencilerin arasında çıkan kavgalar basında büyük yankı uyandırdı. Bu kavgalarda 1 öğrenci öldü 1 öğrenci de yaralandı. Ayrıca son yıllarda sosyal medya kullanımının okullarda yaygınlaşmaya başlaması, öğrencilerin derslere olan ilgisini azalttı ve öğretmenlerin alay konusu haline gelmesine neden oldu. Bu konuyla ilgili her ne kadar liselerin disiplin yönetmeliği olsa da yetersiz kaldığını ya da gerektiği kadar uygulanmadığını gösteriyor. Okullardaki mevcut durumun bir an önce önüne geçilmeli” ifadelerini kullandı.

“OKULLARDA ÖĞRENCİLERİN 

SAYGISIZLIĞI GİDEREK ARTIYOR”

Numan Gökmen, okul içi disiplinle ilgili ailelerin bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, “Okullarda cezayı hak eden öğrencilere gereken yaptırımların uygulanması gerek. Okullarda öğrencilerin saygısızlığı giderek artıyor. Daha önce bir İngilizce öğretmeni ders esnasında videoya alınmış ve dalga konusu edilmişti. Bu videoyu hepimiz izledik. Bu okullardaki disiplin yönetmeliğinin yeterli olmadığını ve gerektiği gibi uygulanmadığını gösterir. Öğretmenlerimiz artık öğrencilerin gözünde değersizleştiriliyor. Medya ve iletişim kanallarındaki kötü içerikler toplumuzun ahlaki değerlerine ciddi zarar verdi. Eskiden öğretmen anne baba şefkatiyle yaklaştığı öğrencisinden bir saygısızlık görmüyordu. CİMER şikayetleri, öğretmenlik meslek kanunun çıkarılmaması, disiplin yönetmeliğiyle ilgili sorunlar ve daha birçok nedenden dolayı öğretmenler sınıflarda değersizleştirildi. Bir de zorunlu eğitimden vaz geçilmemesi okumak istemeyen çocuğun okullardaki düzeni sabote etmesine neden oluyor” şeklinde konuştu.

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °