Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Öğrencilerimizi Sıfır Atık Yarışması ile ödüllendiriyoruz

Öğrencilerimizi Sıfır Atık Yarışması ile ödüllendiriyoruz

ISPARTA 25.04.2019 16:15:00 0
Öğrencilerimizi Sıfır Atık Yarışması ile ödüllendiriyoruz
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, ülke genelinde çocuklar ve gençler vasıtasıyla Sıfır Atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İlköğretim, Ortaöğretim ve Üniversite düzeyinde ‘Sıfır Atık Yarışması’ düzenlendiğini söyledi.
 
Yarışmalarda yeni fikir ve projelere destek vermek için Isparta merkez ve ilçelerdeki İlköğretim, Ortaöğretim ve Üniversite Öğrencilerinin katılımlarını beklediklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu yarışmanın amacı tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Isparta’da da çocuklar ve gençler vasıtasıyla ‘Sıfır Atık’ konusunda farkındalık oluşturmak, düzenlenen yarışmayla yeni fikirlere ve projelere destek vermektir.
İŞTE YARIŞMA KONULARI
VE KATEGORİLERİ
İlkokul 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz; Sıfır atıkla ilgili resim kategorisinde yarışacaklardır. Yarışmacılar, grup ya da bireysel olarak katılabilirler. Yarışmacılar, tek kategoride ve tek ürünle katılabilecektir. Ortaokullarda ise 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz; bir malzemenin veya ürünün daha düşük değere dönüştürülmesi olan aşağı dönüşüm konusunda ve lise 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz de atık malzemelerin eşit veya daha büyük bir değere dönüştürülmesi olan ileri dönüşüm tekniğini kullanacaklardır.
Yarışmada kategoriler; Fotoğraf, Karikatür, 3 Boyutlu Proje şeklinde olup, yarışmacılar, grup ya da bireysel olarak katılabilirler. Yarışmacılar, tek kategoride ve tek ürünle katılabilecektir. Üniversite öğrencileri ise; Dönüştürülmüş düşünce felsefesinden yola çıkarak zaten kullanımda olan ürünleri daha kullanışlı hale getirmek olan inovasyon tekniğini kullanacaklardır. Bu yarışmanın kategorileri ise Fotoğraf, Kısa Film ve 3 Boyutlu Proje şeklinde olacaktır. Yarışmacılar, grup ya da bireysel olarak katılabilirler. Yarışmacılar, tek kategoride ve tek ürünle katılabilecektir.
YARIŞMAYA KATILAN
ESERLERİN SEÇİMİ
Yarışma ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere 4 ayrı düzeyde gerçekleştirilecektir. İlköğretim ve lise grubu için; Tasarlanan eserler başvuru formu ve veli izin belgesi ile birlikte okul idaresine teslim edilecek, okul idaresi tarafından ise Sıfır Atık Yarışması, Kırkkonaklar Mahallesi 329.Cad. No: 9/B, 06610 Çankaya/Ankara adresine ulaştırılacaktır. Köklü üniversitelerin akademisyenlerinden ve Bakanlık üst yönetiminden her kategori için 5 ayrı jüri üyesi belirlenecektir.
İŞTE YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ
Yarışma sonucunda ödü konusunda; İlkokul ve ortaokullarda birinci olan öğrencilere Dizüstü bilgisayar ve bisiklet. İkinci olan öğrencilere Tablet ve bisiklet. Üçüncü olan öğrencilere Bisiklet. Liselerde birinci olan öğrencilere 5 bin TL Hediye çeki. İkinci olan öğrencilere 3 bin TL Hediye çeki. Üçüncü olan öğrencilere 2 bin TL Hediye çeki. Üniversitelerde birinci olan öğrencilere 15 bin TL Para Ödülü. İkinci olan öğrencilere 10 bin TL Para Ödülü. Üçüncü olan öğrencilere de 5 bin TL Para Ödülü verilecektir” dedi.

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °