Bugün, 19 Eylül 2025 Cuma

Nihayet 2. Ve 3. Ligdeki Takımların Yayın Gelirlerinden Alacakları; Paralar Belli Oldu!

Nihayet 2. Ve 3. Ligdeki Takımların Yayın Gelirlerinden Alacakları; Paralar Belli Oldu!

ISPARTA 19.09.2025 10:26:00 0
Nihayet 2. Ve 3. Ligdeki Takımların Yayın Gelirlerinden Alacakları;  Paralar Belli Oldu!

TFF’nin yaptığı ihale sonucunda 2. Ve 3. Ligdeki Takımların naklen yayın haklarını alan Bi Kanal ve Sıfır TV Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Kalyoncu; “Bi Kanal ve Sıfır TV olarak Türkiye'de ilk defa 2. Lig ve 3. Lig'de rekor rakamla, 85 milyon TL + KDV gibi büyük bir rakamla yayın ihalesi kazandık. Biz de iyi futbolun, güzel futbolun, Anadolu'da yaşanabilecek ve yaşanacak, büyüyecek güzel futbolun yanında olmak istiyoruz. Bu konuda da üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz” dedi.

2. Ve 3. Ligdeki Takımların Yayın haklarını alan ve ligin başlamasından bu yana her hafta 2. Ligde 18, üçüncü ligde ise 32 olmak üzere toplam 50 maçı naklen yayınlayan Bi Kanal ve Sıfır TV Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Kalyoncu, geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu ve Bi Kanal arasınd yapılan naklen yayın anlaşması törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

KALYONCU; “HER HAFTA 60’A YAKIN 

ŞEHİRE GİDİP NAKLEN YAYIN YAPIYORUZ” 

2. Lig ve 3. Ligdeki maçların naklen yayınlanmasının Türk futbolunun bütün dünyada görülmesi açısından önemli bir girişim olduğunu düşündüklerini ifade eden Kalyoncu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Güzel futbola destek vermeyi amaçlıyoruz. Zira, 60'a yakın şehir, 2. Lig ve 3. Lig'de temsil ediliyor. Yaklaşık 30 milyon insanın etkileşimi bu şehirlerde mevcut. 

“85 MİLYON +KDV İLE NAKLEN 

YAYIN İHALESİNİ ALMIŞ BULUNUYORUZ” 

İnsanlar aidiyet, kimlik açısından şehir takımlarını sürekli destekliyorlar, görmek ve görünürlüklerinin artmasını istiyorlar. Sağ olsun, Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda insanların taleplerine karşılık vererek önemli bir işe imza attı. Bütün maçların yayınlanması açısından bir ihale düzenlediler ve Türkiye'de ilk defa 2. Lig ve 3. Lig'de rekor rakamla, 85 milyon TL + KDV gibi büyük bir rakamla (Yaklaşık 102 milyon lira) yayın ihalesi kazanıldı. Biz de Bi Kanal ve Sıfır TV olarak 2. Lig ve 3. Lig kulüplerimizin, Türkiye Futbol Federasyonu'muzun, dediğimiz gibi iyi futbolun, güzel futbolun, Anadolu'da yaşanabilecek ve yaşanacak, büyüyecek güzel futbolun yanında olmak istiyoruz. 

“AMACIMIZ HEM KULÜPLERİMİZİN KAZANMASI HEM DE TÜRK FUTBOLUNUN TÜM DÜNYADA YAYINLANMASI VE GÖRÜLMESİNİ SAĞLAMAKTIR” 

Bu konuda da üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz. Bu konuda bize inanan, destek veren, önümüzü açan Türkiye Futbol Federasyonu'na, Sayın Başkanımız İbrahim Bey'e, Başkan Vekilimiz Mecnun Bey'e ve yönetim kuruluna teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah güzel bir yayıncılık sezonunda 2 sene boyunca beraber olacağız. Bu konuda sizlerin de desteklerini bekliyoruz. Bu konunun yaygınlaşması, sadece Türkiye'de değil dünyada, özellikle Türklerin çok yaşadığı Avrupa coğrafyasında ve Türklerin bulunduğu veya bulunmadığı her yerde Türk futbolunun bütün dünyada yayınlanması ve görülmesi açısından da önemli bir girişim olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

FEDERASYON DAĞITIMI YAPACAK 

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonunun da 85 milyon +KDV yani yaklaşık 102 milyon lirayı 2. Lig ve 2. Ligdeki kulüplere takımlarının ligdeki başarı durumlarına göre paylaştıracağı belirtildi. 

Cuma 19.1 ° / 7.8 °
Cumartesi 21.3 ° / 6.9 °
Pazar 25.4 ° / 8.9 °