Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Mahalle aralarında başlayan futbol hikâyesi

Okul ve çocuk çağlarında futbola olan tutkunluğun ardından hakem olan Yüksel Sarıkaya, il hakemi olduktan sonra FİFA Hakemliğine kadar yükselmeyi hedefliyor.

SPOR 6.09.2017 07:06:00 0
Mahalle aralarında başlayan futbol hikâyesi
Isparta’nın en genç bayan hakemi Yüksel Sarıkaya’nın hedefi büyük. Okul ve çocuk çağlarında futbola olan tutkunluğun ardından hakem olan Yüksel Sarıkaya, il hakemi olduktan sonra FİFA Hakemliğine kadar yükselmeyi hedefliyor. 
Geçtiğimiz yıl onlarca maça çıkan Sarıkaya, bu yıl il hakemi olacak. Sarıkaya, “Futbola çocukluktan bu yana tutkuluyum. Mahalle aralarında sürekli futbol oynardım. İlköğretim yıllarında da aynı şekilde. Futbolu çok seviyordum.
Televizyonlarda maçları kaçırmamaya dikkat ediyordum. Hakemliği de seviyordum. Kendim internet başvuru yaptım. Ve aday hakem olarak geçtiğimiz yıl görev yaptım” dedi.
Bu yıl liseden mezun olduğunu ve akademik hayatına spor akademisi ya da grafik bölümüyle devam etmeyi düşündüğünü söyleyen Sarıkaya, “En büyük destekçim ailem. Benim hakemlik yapmama karşı değil bilakis yardımcı oldular. Hakemlikte Ümit Öztürk’ü örnek alıyorum. Hedefim ise: Isparta Bölgesi’nin FİFA Hakemi olmak. Bu hedefe ulaşmak çok zor gözükse de çok çalışacağım. Üzerimde emeği olan hakem hocalarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Levent DOĞAN

Anahtar Kelimeler:
Salı 21.9 ° / 10 °
Çarşamba 22.4 ° / 11.6 °
Perşembe 21.7 ° / 11.2 °