Tarih: 29.09.2017 09:11
Kaçak avdan 44 kişiye 35 bin TL ceza
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen yasadışı avla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan denetimlerde, bu yılın ilk 9 ayında, 514 avcı kontrol edildi, 44 kabahatli hakkında yasal işlem yapıldı. Bu kişilere toplam 89 adet idari para cezası kesilerek, 35 bin TL’nin üzerinde idari para cezası uygulandı. Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür vekili Funda Toksöz kaçak avcılıkla mücadelenin sürekli denetimlerle devam ettiğini bildirdi.
Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü av denetim komisyonu tarafından, yılın ilk 9 ayında usulsüz avlandığı tespit edilen 44 kişi hakkında idari ceza ve tazminat olmak üzere toplam 35 bin TL’nin üzerinde para cezası kesildi.
KAÇAK AVA KARŞI DENETİMLER SÜRÜYOR
Isparta’da 2017 yılı içinde yapılan kaçak avcılıkla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Funda Toksöz “kaçak ava karşı ekiplerimiz sabah erken saatlerden başlayarak sürekli sahada denetim faaliyetleri yapıyor. Bu çalışmada avlanma ruhsatı olamayan, av yasağı olan türleri avlayan yada avlanma sınırının üzerinde avcılık yapan kişilere idari para cezaları uygulanıyor” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Funda Toksöz “2017 yılı başından bu yana yapılan denetimlerde 514 avcı kontrol edildi. Kontrollerde 44 kişiye 89 adet idari para cezası kesildi. Kesilen idari para cezalarının toplam tutarı 35 bin TL’nin üzerinde” dedi.
Bölgelere ve türlere göre değişen avlanma sezonu, Ağustos’tan itibaren kademeli olarak başladı. Kasımdan itibaren yine türlere ve bölgelere göre değişmek üzere kapanış sürecine geçilecek. Sezon ve belirlenen türler dışında avlanmaya tazminat, idari para cezası, avda kullanılan araç ve silahlara el koyma cezaları uygulanıyor.
MEMELİLERİN YÜZDE 96, KUŞLARIN
YÜZDE 93’ÜNÜN AVLANMASI YASAK
Av sezonu başlarken yapılan açıklamaya göre, 2013-2014 av sezonunda, Türkiye'de yaşayan 460 kuş türünden 429’unun, 162 memeli türünden ise 155’inin avlanması yasak olacak. Böylece memelilerin yüzde 96, kuş türlerinin yüzde 93’ü avlanamayacak, yalnızca 7 memeli ve 31 kuş türü av kapsamında yer alacak.
Avlanmasına izin verilen türlerde de günlük avlanma limiti uygulanacak. Bu limit, memeliler için türlere göre değişmek üzere günlük 1-2, kuşlarda ise yine türlere göre değişmek üzere günlük 1-15 arasında değişecek. Limitin üzerinde avlanma yapılamayacak. Ayrıca bazı türlerde yılda toplam 6’yı geçmeme gibi özel şartlar da uygulanacak. Bunların yanı sıra avlanmasına izin verilen türler için belirlenen toplam kotaya ulaşıldığında av sezonu, resmi kapanma tarihinden önce de olsa sona erdirilecek.
Kaynak: Gülses Gazetesi
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —