Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

İZMİR’ DE EĞİRDİR GÖLÜ TOPLANTISI

İZMİR’ DE EĞİRDİR GÖLÜ TOPLANTISI

GÜNDEM 5.12.2018 12:53:00 0
İZMİR’ DE EĞİRDİR GÖLÜ TOPLANTISI
İzmir’de yaşayan hemşerilerimiz Eğirdir Gölü konusunda  görüşlerini açıklamak için  İzmir KARŞIYAKA ÇARŞI durağında ki Kahve  Deryasında  Pazar günü saat 10.00 da  bir araya gelecekler..
 Bu konudaki isteğin ;İzmir de yaşayan hemşerilerimizin memleketlerine  olan duyarlılıklarının güzel bir örneğini teşkil ettiğini ve bu toplantıda  hemşerilerimize sorunun nedenleri , çözümü konusunda açıklamalar yapacağını ve  sorularına yanıt vereceğini belirten Akademisyen Erol KESİCİ; Hemşerilerimiz ve Eğirdir’i doğayı seven  insanlarımız gölün içinde bulunduğu durumla ilgili nerede istenilirse  toplantıların yapılmasını istemektedir. Bunun için hiçbir siyasi vb. çekinceler olmadan, her kurum, kuruluş ve insanları toplantıya davet etmektedir..”
  Kesici ayrıca; havzamızdaki göllerinde en önemli sorunu ; aşırı su alımları ve gölün beslenmesinin engellenmesidir. Önceki yıllardan Eğirdir Gölü’nün ortalama su derinliğindeki kaybı nerdeyse %50 dir (16m.den 8 m.ye).Su aynasındaki küçülmelerde %30 geçmektedir.. Kısacası göl giderek kuruma tehlikesiyle birlikte bataklıklaşmaya başlamaktadır. Gölden aşırı su alımlarının ve gölü besleyen dere – çay ve yüzey sularının üzerine çok sayıda gölet baraj yaparak ekonomik büyümenin sağlanması amaçlanmakta fakat geleneksel ve bilinçsiz su kullanımının yarattığı şok dalgaları da gölün ekolojisini geri dönüşü  imkansız şekle  dönüşecek sarsıntılar yaratmaktadır. Gölün su bütçesi korunmaz aynı şekilde su alımlarına devam ederse ..sorunun sadece Eğirdir Havzasını  değil bütün ülkeyi ilgilendirdiğini” belirtti
Yrd. Doç. Dr. Erol KESİCİ TTKD Eğirdir/ ISPARTA  Temsilcisi

Anahtar Kelimeler: toplantısı göl? eğirdir izmir
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °