Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam; Türk İnsanı Gerçekleri Söylemekten Korkmayacak

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam; Türk İnsanı Gerçekleri Söylemekten Korkmayacak

ISPARTA 14.10.2022 11:46:00 0
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam; 
Türk İnsanı 
Gerçekleri 
Söylemekten 
Korkmayacak
İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, Dezenformasyon (Sansür) yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Başkan Büyükçam, basın ve sosyal medya kullanıcıları üzerinde ağır baskılar ve yaptırımlara yol açacak olan sansür yasasına tepki gösterdi.
İl Başkanı Büyükçam yaptığı açıklamada; ‘’Konuşanları susturmak için toplumun haber alma hakkını gasp edercesine yasa çıkaran AKP hükümeti, bu yasayla seçim dönemine sansürler ve yasaklarla girmeyi hedeflediğini ortaya koymaktadır. Ekonomik olarak zorda olan vatandaşların seslerini duyurmalarından, yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesinden rahatsız olmuş olacaklar ki, bu yasayla toplumun ve basının sesini soluğunu kesmeyi amaçlamaktadırlar.’’ İfadelerine yer verdi.
Büyükçam, Dezenformasyon yasasının aslında sansür amacı taşıdığını dile getirirken devamında, ‘’ Özellikle internet haber sitelerinin de artık Basın İlan Kurumu tarafından denetleneceğinden kaynaklı ağır yaptırımlara maruz kalacağını ve gerek sosyal medya kullanıcıları gerek bağımsız haber yayın sitelerinin susturulacağını’’ ifade etti.
İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, Dezenformasyon (sansür) yasası ile ilgili son olarak; ‘’Mesela yapılan zamlara tepki veren vatandaşlarımız dezenformasyon mu yapmış olacak? Ülkede yapılan yolsuzlukların haberini yapan sitelere sansür mü uygulanacak? İnsanların haber alma ve tepkilerini dile getirme haklarını kullanmalarından korkmalarındaki amaç ne? Sosyal Medyada tepkisini dile getiren vatandaşlarımız dezenformasyon kisvesi altında ceza mı alacak? Korku dağları sarmış olacak ki halkı susturmaya çalışıyorlar. Ama yasak da olsa tehditte olsa inanıyorum ki Türk Milleti Büyük ATATÜRK 'ün dediği gibi 'Gerçekleri söylemekten korkmayacak' . 'Az kaldı' dedi.

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °