Bugün, 16 Haziran 2024 Pazar

Isparta Sağlık – Sen Depremzedelerin; Derdine Derman Oldu

Isparta Sağlık – Sen Depremzedelerin; Derdine Derman Oldu

ISPARTA 9.03.2023 16:40:00 0
Isparta Sağlık – Sen Depremzedelerin;  Derdine Derman Oldu

ili vuran deprem felaketinde, deprem bölgesine giderek depremzedelerin tedavisi konusunda etkin çalışma yürüttüklerini bildirdi. 

Tedavi çalışmalarının yanı sıra depremzedeler için sağlık malzemelerini de deprem bölgesine götürdüklerini ifade eden Memur – Sen’e bağlı Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Ağun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamadı; “Asrın Felaketi olarak tarif ettiğimiz fakat tarif edilemez acılar yaşadığımız, 6 Şubat depremlerinden 10 ilimiz etkilenmiş binlerce insanımız vefat etmiş, evsiz kalmıştır. 

Üst üste yaşanan 2 büyük yıkıcı deprem 10 ilimizi savaş alanına döndürmüştür. Biz de bu afet karşısında Sağlık – Sen olarak acil koduyla toplanıp deprem bölgesine intikal ettik. Giderken de yaralı vatandaşların tedavisinde kullanılan sağlık malzemeleri götürdük. Bunun yanında, Memur – Sen Genel Merkezimizin ve Memur – Sen Isparta Temsilciliğimizin depremzedeler için yapmış olduğu kampanyalara nakdi olarak destekte bulunduk. Bu doğrultuda, Isparta Memur – Sen ve Bağlı sendika başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde kıyafet, kuru gıda oyuncak vb. malzemelerimizi yine AFAD koordinasyonunda Hatay ilimize ulaştırdık.

Deprem bölgesinde ise orada bulunan çocuklarla, insanlarla sohbet etme imkânımız oldu. Elbette ki getirdiklerimiz çölde bir su damlası olsa da bu damla güzel ülkemde büyüye büyüye kocaman bir deniz halini almıştır. Ne yaparsak yapalım kaybedenleri geri getiremeyeceğiz. Allah böyle acıları ne ülkemize ne de insanımıza yaşatmasın. 

Belki konuşacak söylenecek çok söz vardır ama şuan vakit çalışma vaktidir. İnsanlarımızın ve ülkemizin yaralarını sarmak adına çalışmaktan başka çaremiz yoktur. Bu yol üzerine depremden etkilenen ildeki sağlık çalışanlarımızı da ziyaret etme fırsatını bulduk. Hem depremi yaşamış hem de gönüllü olarak oradaki insanlara merhem olmaya çalışan fedakâr çalışanlarımızı gördük. Birlikte acılarını sarmaya çalıştık” dedi. 

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Ağun, bu zor zamanlarda ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olsak da bu uzun soluklu bir süreç belki 1 belki 2 yılda oradaki insanlarımızın, çalışanlarımızın düzenlerini kurmalarına el birliğiyle devam edeceklerini sözlerine ekledi. 


Pazar 30.4 ° / 14.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 16.7 °
Salı 32.1 ° / 17.5 °