Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Kavrulacak! Sıcaklıkta ‘Üçüncü Dalga’ Geliyor; Sıcak, Daha da Sıcak Olacak!

Isparta Kavrulacak! Sıcaklıkta ‘Üçüncü Dalga’ Geliyor; Sıcak, Daha da Sıcak Olacak!

ISPARTA 15.08.2023 19:18:00 0
Isparta Kavrulacak!  Sıcaklıkta ‘Üçüncü Dalga’ Geliyor;  Sıcak, Daha da Sıcak Olacak!

Sıcak hava dalgalarının dünyayı esir almasıyla birlikte yeni sıcaklıklara kapılar açıldı. Meteoroloji ile ilgilenen kaynaklar tarafından Türkiye genelinde yeni uyarılar geldi. Eyyam – ı Bahur sıcaklarının etkisi artarak devam edecek. Isparta’da ise hava sıcaklıkları yarın yaz mevsimi boyunda ilk defa 40 dereceyi gösterecek.  

ISPARTA 40 DERECEYİ GÖRECEK! 

Dünya üzerinde etkisini gösteren El Nino etkisi üzerine yeni hava olaylarına kapılar açıldı. Temmuz ayından itibaren etkisini aşırı bir şekilde gösteren sıcaklıklar kırmızı alarmlara sebep oldu. Neredeyse her geçen gün kırılan sıcaklık rekorları uzmanları harekete geçirdi.

EYYAM – I BAHUR SICAKLARI 

ARTARAK DEVAM EDİYOR

Sıcaklıklara karşı yapılan araştırmalar sonucunda, sıcak hava dalgalarının Afrika'dan geldiği belirtiliyor. Ülkemizde en sıcak günlerden biri olarak seçilen 16 Ağustos tarihinden yani yarından itibaren etkisini artarak devam ettirecek. 

Meteoroloji ile ilgilenen kaynaklar tarafından yapılan paylaşımlara göre kavurucu sıcaklık eskisinden de güçlü bir şekilde geri dönüyor. Türkiye'yi etkisi altına alacak olan sıcak hava dalgalarına maruz kalacak. 

ÜÇÜNCÜ SICAK HAVA

DALGASI YOLDA

Hava olaylarına dair yaptığı paylaşımlar ile sık sık kendisinden bahsettiren Hava Forum'dan yeni bir paylaşım geldi. Forum, sıcaklıkların daha da artacağı yönünde yeni bir tehlikeye yer verdi. Bir süre bu durumun stabil gideceği belirtiliyor.  Hava sıcaklıkları ise Pazar gününe kadar böyle gidecek ve Pazartesi gününden itibaren 5 ila 10 derece arasında bir düşüş bekleniyor 

 

 

 

 


Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °