Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Halk Eğitimi Merkezi; Depremzedeler İçin Uyku Tulumu Dikiyor

Isparta Halk Eğitimi Merkezi; Depremzedeler İçin Uyku Tulumu Dikiyor

ISPARTA 21.02.2023 19:32:00 0
Isparta Halk Eğitimi Merkezi;  Depremzedeler İçin Uyku Tulumu Dikiyor

Isparta’dan deprem bölgesine yardımlar gitmeye devam edilirken, Isparta Halk Eğitimi Merkezinde usta öğreticiler deprem bölgesindeki hava şartlarını göz önüne alarak depremzedeler için uyku tulumu dikiyor. Merkez Müdürü Abdullah Uygun, 2 bin Uyku Tulumu dikimi hedeflediklerini söyledi. 

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin Usta Öğreticileri, üşütmeyecek kumaşlardan uyku tulumu dikiyor. 

YOĞUN BİR 

ÇALIŞMA İÇİNDELER…

Isparta Halk Eğitimi Merkezi yönetimi, deprem bölgesindeki soğuk havanın hayatı olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle çadır kentlerde ve diğer yerleşim yerlerinde konaklayan depremzedelerin durumunu düşünerek uyku tulumu dikimi yapıyor. Merkezin atölyelerinde merkezde görevli Usta Öğreticiler tarafından deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar için dikilen uyku tulumlarını yetiştirmeye çalışıyor. Bu konuda hummalı bir çalışma sürüyor. 

UYGUN; “MERKEZİMİZİN

SALONUNU DA

ATÖLYEYE ÇEVİRDİK”

Isparta Halk Eğitimi Müdürü Abdullah Uygun, merkezin atölyelerinin yetmediği durumlarda merkezdeki salona da dikiş makineleri koyarak burada da uyku tulumu diktiklerini belirterek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Merkez olarak temin ettiğimiz uyku tulumu kumaşı ile deprem bölgesine gönderilmek üzere uyku tulumları dikiyoruz. Bu süreç ihtiyaç doğrultusunda devam edecektir. 

“İLK ETAPTA 2 BİN ADET DİKİYORUZ ANCAK 

TALEBE GÖRE GERİSİNİ DE DİKEBİLİRİZ” 

Şuana kadar 200 Uyku tulumu diktik ve toplamda 2 bin adet uyku tulumu dikip deprem bölgesine göndermeyi hedefliyoruz. Ancak, ihtiyaca göre bu sayıyı daha da artırabiliriz. Uyku tulumları Valiliğimiz koordinesinde deprem bölgesindeki afetzedelere gönderilecek” dedi. 

“EMEĞİ GEÇENLERE 

TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Isparta Halk Eğitimi Müdürü Abdullah Uygun, söz konusu çalışmada kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °