Mübarek Ramazan ayı yarın başlıyor. Gözler esnaf reyonlarına çevrildi. Vatandaş bu Ramazan zam yerine indirim bekliyor.
Bolluk ve bereket ayı Ramazan’ın başlamasına bir gün kala, Isparta halkı gözünü esnaf reyonlarına çevirdi. Vatandaşlar, geçmiş yıllarda yaşanan zam artışlarının aksine, bu Ramazan’da indirim bekliyor.
İNDİRİM Mİ YOKSA
BİNDİRİM Mİ YAPILACAK?
Ramazan ayının gelmesiyle temel gıda ürünlerine olan talebin artacağı bir gerçek. Ancak bu durumun bazı fırsatçılar tarafından zamlarla suistimal edilmesi, geçmiş yıllarda özellikle kasaplar ve market işletmeleri gibi yerlerde tartışma konusu olmuştu. Et, süt ürünleri, kuruyemiş gibi ürünlerdeki fiyat artışları, dar gelirli vatandaşların alım gücünü zorlamış ve tepkilere yol açmıştı.
ESNAFA ÇAĞRI
Ispartalı vatandaşlar, bu yıl benzer durumların yaşanmaması için esnafa çağrıda bulundu. Bereket ayı olan Ramazan’ın fırsat ayına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, "Ramazan paylaşmanın, bereketin ayıdır. Herkes bu ayda kazançtan ziyade manevi değerlere odaklanmalı. Esnaflarımızın da bu ayda indirim yapmasını ve Ramazan’ın ruhuna uygun davranmasını bekliyoruz,” dedi.
GÖZLER KASAPLAR VE MARKETLERDE
Özellikle et ürünlerinde görülen fiyat artışları, vatandaşın en çok şikâyet ettiği konular arasında. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan boyunca artan et fiyatları, bu yıl da vatandaşların gündeminde. Bunun yanında, süt ürünleri ve kuruyemiş gibi ürünlerde de zam endişesi hâkim.
Isparta’daki birçok esnaf ise bu konuda hassas olduklarını ve Ramazan ayını fırsata çevirmeyeceklerini belirtiyor. Bazı işletmelerin şimdiden indirim kampanyaları başlattığı ve dar gelirli aileler için özel paketler hazırladığı duyuluyor.
SIKI BİR DENETİM ŞART
Isparta halkı, yetkililerin fiyat denetimleri konusunda aktif rol almasını da talep ediyor. Vatandaşlar, “Ramazan’ın anlamına uygun olarak hareket edilmesini istiyoruz. Esnaflarımıza güveniyoruz ancak fırsatçılara göz yumulmamalı. Denetimler sıklaştırılırsa herkes daha rahat alışveriş yapar,” şeklinde görüş bildirdi. Isparta’da Ramazan ayının bereketini hissettirecek indirimlerin ve dayanışma ruhunun ön planda olduğu bir dönem yaşanması bekleniyor. Tüm gözler, önümüzdeki günlerde esnafın alacağı kararlarda.