Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Beyazay TEKNOFEST’te

Isparta Beyazay TEKNOFEST’te

ISPARTA 31.08.2023 22:50:00 0
Isparta Beyazay  TEKNOFEST’te

HABER: Yunus ÖZLER 

Türkiye Beyazay Derneği kısa adı Teknofest olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde stand açtı. Derneğin Isparta Şube yönetiminin de katıldığı festivalde Genel Başkan Lokman Ayva, Engelsiz Yaşam Teknolojileri standını ziyaret etti. Gençlerin, engelliler için icat ettiği ürünleri inceledi, tebrik etti. 

Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile işbirliğinde Türkiye Beyazay Derneği yürütücülüğünde ‘Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması düzenlendiğini bildirdi.

BAŞKAN TÜLCAN; “ISPARTA OLARAK 

TEKNOFESTE KATILIM SAĞLADIK” 

Söz konusu yarışma ile engellilerin hayatlarında karşılaştıkları zorlukları asgari seviyeye düşürecek nitelikte sürdürülebilir çalışmalar ile yaşam alanlarının kolaylaştırılmasının hedeflendiğini ifade eden Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Teknoloji Lideri (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın önderliğinde sadece Türkiye’nin değil dünyanın en büyük festivallerinden biri olarak görülen TEKNOFEST, 30 Ağustos 2023 yani dün itibariyle Ankara’da başladı.3 Eylül’e kadar sürecek festivale biz de hem Türkiye Beyazay Derneği olarak yani Genel Merkez düzeyinde hem de Beyazay Isparta Şubesi olarak katılım gösterdik ve festivalde stand açtık.  

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ 

TEKNOFEST’TE STAND AÇTI 

Sadece Ankara’dan değil, Türkiye’nin 81 ilinden ve hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca insanın merak ettiği, birçok etkinliğin yer aldığı ve gösterilerin düzenlendiği TEKNOFEST’te Beyazay olarak biz de yerimizi aldık.

Standımıza; Türkiye genelinde verdiği eğitimlerle dikkat çeken ve Tefviz Akademi Sahibi Ünlü Eğitimci Yazar, Yaşam ve Öğrenci Koçu Nagihan Akkoç da destek verdi. 

STANDI GENEL BAŞKAN AYVA VE GENEL 

BAŞKAN YARDIMCISI SELİMOĞLU ZİYARET ETTİ 

Bizler Beyazay Derneği Isparta Şubesi olarak, TEKNOFEST’e Şube Başkanı olarak ben ve Şube Başkanvekilimiz Yunus Özler ve 25 kişilik bir ekiple katıldık. İlk gün Ankara’da Festival standımızda görev aldık ve standımızı ziyaret edenleri derneğimiz çalışmaları konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Standımızı ayrıca, Derneğimiz Genel Başkanı Lokman Ayva ve Genel Başkan Yardımcımız Selda Selimoğlu hanımefendi de katılım gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. 

“AMAÇ, ENGELLİ BİREYLERİMİZİ 

TEKNOLOJİYE ADAPTE ETMEK” 

Festival kapsamında engellilere yönelik, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile işbirliğinde Türkiye Beyazay Derneği yürütücülüğünde ‘Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması düzenlenmiş bulunmaktadır. İlki geçtiğimiz yıl yapılan bu yarışmada; özel gereksinimli bireylerin akademik, sosyal ve mesleki hayatlarında karşılaştıkları zorlukları asgari seviyeye düşürecek nitelikte sürdürülebilir çalışmalar ile yaşam alanlarının kolaylaştırılması hedeflenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “2030 Engelsiz Yaşam” vizyonu doğrultusunda harekete geçen TEKNOFEST, toplumun tamamıyla bütünleşmeyi amaçladığı yarışma kapsamında özellikle sağlık, eğitim, bağımsız yaşam, afet ve insani bakımdan acil durumlar için tamamen erişilebilirliği sağlayan proje ve fikirleri yarıştırıyor. Bireylerin fiziksel yetenekleri ne olursa olsun herkesin daha iyi bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden gençler, yarışma kapsamında daha yaşanabilir bir dünya için teknoloji üretiyorlar. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada bireylerin eşit bir şekilde potansiyellerini gerçekleştirebildikleri toplumsal hayatı kapsayıcı yaklaşımlar izlenerek engelsiz yaşama destek teknolojisinde gelişmeler sağlanıyor. Engelsiz yaşama destek sağlayan fikirlerini teknolojiyle bütünleştiren yarışmacılar her alanda erişilebilirliği önceleyerek özgün, yerli ve millî kaynaklar aracılığıyla projelerini hayata geçiriyor. Teknoloji odaklı yaklaşımlar ile engellerin azaltıldığı ve herkes için tamamen erişilebilir konseptlerin uygulandığı yarışmada başarılı olan engelli kardeşlerimize festival kapsamında çeşitli ödüller verilecek. 

“TEKNOLOJİ TABANLI, KALİTELİ VE YENİLİKÇİ EĞİTİM 

OLANAKLARINA ERİŞMESİNE OLANAK SAĞLAYAN PROJİLER GELİŞTİRİLİYOR” 

Engelsiz Yaşam Teknoloji alanlarında farklı temalarda projelerini üreten takımlar, benzersiz fikirlerini hayata geçirmek için teknolojinin imkânlarından faydalanıyorlar. Yarışma kapsamında Engelsiz Eğitim temasında başvuruda bulunacak öğrencilerden; fiziksel, görme, işitme, zihinsel, otizm gibi gelişimsel olarak çeşitli alanlarda özel gereksinimleri olan bireylerin eğitim hayatlarını kolaylaştıran çözümler sunan proje ve fikirlerin geliştirerek başvurularını yaptılar. Toplumun her kesimi için teknoloji tabanlı, kaliteli ve yenilikçi eğitim olanaklarına erişmesine olanak sağlayan projeler sayesinde eğitim ve iş hayatında eşit ve erişilebilir ortamların oluşturulmasıyla bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

 Farklı gelişim özelliklerine sahip olan bireylerin sosyal hayata etkin katılım göstermelerini kolaylaştıran ve toplumun her kesimi için mekânsal, sosyal ve kültürel erişilebilirliği sağlamak amacıyla geliştirilen projeler Engelsiz Sosyal Yaşam temasında değerlendiriliyor. Yenilikçi, sürdürülebilir ve evrensel tasarım ilkeleri ile uyumlu teknolojik proje fikirlerinin geliştirileceği tema kapsamında özel gereksinimli bireylerin toplumla bütünleştirilmesi hedefleniyor.

“EVRENSEL NİTELİKTE SAĞLIK SİSTEMİNİN

GÜÇLENDİRİLMESİNE KATKI SAĞLANIYOR” 

Bireylerin sağlık koşullarını iyileştirerek bu koşulların beraberinde oluşan zorlukları en aza indirecek çözümlerin üretildiği Engelsiz Sağlık temasında özellikle hastalıklar, tanı, tedavi ve takip süreçlerine yönelik projeler geliştiriliyor. Evrensel nitelikte sağlık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayacak cihaz ve teknolojik alt yapının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen temada hem sağlık hizmetlerine erişilebilirliğin kolaylaştırılması hem de teknoloji tabanlı yenilikçi yaklaşımlar sunuluyor” dedi. 

ÖDÜLLERİNİ ALACAKLAR

Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ecir Tülcan, TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarının Ankara Etimesgut’ta gerçekleştirilen ve dün başlayan 3 Eylül tarihine kadar sürecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (Teknofest) Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasında değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan ve dereceye giren takımların ödüllerini alacaklarını sözlerine ekledi.

TEKNOFEST 2023 VE BEYAZAY 

DERNEĞİ STANDINDAN GÖRÜNTÜLER; 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta Beyazay TEKNOFEST’
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °