Bugün, 14 Haziran 2024 Cuma

Isparta Belediye Meclisi’nde; Gündem DEPREM

Isparta Belediye Meclisi’nde; Gündem DEPREM

ISPARTA 6.02.2023 19:50:00 0
Isparta Belediye Meclisi’nde; Gündem DEPREM

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ülkemizin büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu belirterek Isparta Belediyesi olarak deprem bölgesine gerekli yardımları ulaştırmaya başladıklarını açıkladı. 

Isparta Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk birleşimi Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Evet arkadaşlar hepimizi çok üzen ve maalesef ülkemizi yasa boğan felaket hepimizi derinden üzdü. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz, Bugüne kadarki en büyük felaketi yaşıyoruz, deprem hala devam ediyor. 

Evet arkadaşlar depremin duyulmasının ardından Isparta Belediyesi olarak hemen o bölgeye gerekli yardımların ulaştırılması noktasında teyakkuza geçtik. İlk etapta 20 kişilik bir ekibimizi otobüsle deprem bölgesine gönderdik, daha sonra bu sayı arttı.  14 aracımızı da deprem bölgesine yolladık. AFAD’ın talimatı doğrultusunda bizim arama kurtarma ekipleri ve araçlarımızı Adana’ya gönderdik. Biz Isparta Belediyesi olarak bize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz. Isparta Belediyesi olarak deprem bölgesinin en çok ihtiyacı olan ve oraya ulaştırılmak üzere ısıtıcı, çocuk maması, battaniye ve çocuk bezi  konusunda vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Bunları biz araçlarımızla AFAD’ın uygun gördüğü bir deprem bölgesine göndereceğiz. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlılar, bir yaşlı amca gelip elindeki parayı deprem bölgesine göndermek istediğini söyledi biz de o duyarlı vatandaşımızı bankaya gönderdik” dedi. 

Bu arada Belediye Meclisi’nde depremde hayatını kaybedenler için Yasini şerif okundu, gerek depremde hayatını kaybedenler için gerekse ülkemizin bir daha böylesi felaketlere maruz kalmaması için dualar edildi. 

MHP Grubu adına konuşan Oğuzhan Göker’de, “Öncelikle depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz. Her zaman şunu deriz deprem değil bina öldürür diye. Ülkemiz maalesef bu zamana kadar birçok deprem yaşamasına rağmen ve çok kayıplar vermemize rağmen hala özellikle kamu binalarının çürük olması ve denetimlerin yetersiz oluşu bizleri çok üzüyor. Son depremde de gördük maalesef birçok kamu binasının yıkıldığını gördük, bu acı tablolar karşısında ders almıyoruz” dedi. Diğer siyasi partilerin grup başkanları da depremin kendilerini çok büyük üzüntüye boğduğunu dile getirerek, “Çok büyük üzüntü içerisindeyiz, deprem de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet  diliyoruz, yakınlarına sabırlar temenni ediyoruz. İnşallah bu acılar son olur” dediler.

 


Cuma 33.2 ° / 19.7 °
Cumartesi 27.1 ° / 17 °
Pazar 30.4 ° / 14.5 °