Tarih: 19.10.2017 06:08

Isparta ve Burdur’dan havalimanına ek sefer talebi

Facebook Twitter Linked-in

Isparta ve Burdur MÜSİAD Şube Başkanları ortak basın açıklaması ile Süleyman Demirel Havalimanına yapılan uçak seferleri sayısının artırılmasını istedi. MÜSİAD Isparta şubesinde yapılan basın toplantısında Isparta’dan sabah erken saatte Ankara aktarmalı İstanbul seferi, akşam ise geç saatte İstanbul’dan Ankara aktarmalı Süleyman Demirel Havalimanı uçuşunun düzenlemesinin iş dünyasına büyük kolaylık getireceği bildirildi. Toplantıda konuşan MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu ve MÜSİAD Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici iki ilde 120 bin üniversite öğrencisinin bulunduğuna dikkat çekerek, mevcut uçuş saatinin çok uygun olmamasına rağmen %85 doluluk olduğunu belirttiler.
MEVCUT SEFER KORUNARAK EK SEFER KONULMALI
MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu Havalimanına ek sefer konulması ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek “Haziran ayında genel merkezimizde bir görev değişikliği oldu. Bizde görevler süre ile yapılıyor. Süresini dolduran genel başkanımız Nail Olpak görevini yeni Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’a devretti. Biz genel başkanımıza bir ziyarete gittik. Bu ziyarette Burdur şubemizle ve yönetimle de istişareler sonucunda uçak saatlerine bir düzenleme yapılması konusunda bir önerimiz oldu. Bu öneride mevcut uçak seferinin korunarak sabah erken saatte Ankara aktarmalı İstanbul uçak seferi, akşam geç saatte ise İstanbul’dan Ankara aktarmalı Süleyman Demirel Havalimanına sefer konulmasını talep ettik” dedi.
SADECE ISPARTA’YA DEĞİL BÖLGEYE DE YARAR
Özkutlu açıklamasında “Bu önerimizi sunarken mevcut uçak seferinin saatinin çok uygun olmamasına rağmen %85 doluluk oranının yakalanmasının büyük etkeni var. Bu noktada bilgilerimizi aktararak uçak seferlerinin planlamaya alınması konusunda talebimizi ileterek girişimlerde bulunuyoruz. Bu sefer düzenlemesi sadece Isparta’yı değil aynı zamanda Burdur’u ve Afyonkarahisar’ın Isparta’ya  yakın ilçelerini de ilgilendiriyor. Ankara uçak seferleri konusunda bir kavşak. Ankara’dan isteğiniz tüm illere uçabiliyorsunuz. Isparta Süleyman Demirel üniversitesinin 90 bin, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin 30 bin öğrencisi var. Ayrıca Kara Havacılık Okulu geliyor. Bunların tamamı düşünüldüğünde uçak seferlerinin artması gerektiği görülüyor” ifadelerine yer verdi.
BURDUR’DA DESTEKLİYOR
MÜSİAD Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici ise, “Havaalanı tabi ki çok önemli. Son yıllarda ülkemizin geçirdiği gelişim sonrasında havaalanı ve uçak seferleri ciddi anlamda çoğaldı. Havaalanları önceden Türkiye’nin belli başlı elit kesiminin kullandığı bir yoldu. Ancak son yıllarda öğrencisi, işçisi, memuru uçakla seyahat eder hale geldi. Fakat Süleyman Demirel Havalimanından Burdur ve Isparta’nın sadece İstanbul’a seyahat ederken faydalanabiliyor olması, kalkış saatlerinin İstanbul’a iş için gidecek insanlar için uygun olmamasına rağmen %85 dolulukla uçuş yapılıyor olması ek seferler gerektiğini ortaya koyuyor. Bu noktada Isparta MÜSİAD başkanımız bir çalışma yaparak yola çıktı. Bizde Burdur MÜSİAD olarak bunu destekliyoruz” diyerek ek uçak seferi talebi dile getirdi.
ISPARTA TARIMINA DESTEK İSTEDİ
MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Özkutlu son dönem katıldıkları etkinlikler hakkında da bilgi vererek “Konya şubemiz tarafından düzenlenen ‘Maziden atiye kervan’  programına katılarak Isparta’yı tanıtan ürünleri götürerek tanıtım yaptık. 6-7 Ekim tarihlerinde Aksaray şubemizin organizasyonu ile Genel İdare Kurulu düzenlendi. Burada ana tema gıda, tarım ve hayvancılıktı. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcımız Mehmet Danış bey katıldı. Biz toplantıda Isparta’nın tarım alanında beklentilerini aktaran bir sunum yaptık. Hazırladığımız raporda ilimizin tarım üretiminde pek çok konuda Türkiye hatta dünya birincisi olduğunu belirterek, elmaya ihracat desteği, yağlık gül üretiminde fark ödemesi desteği, yağlık gül gençleştirme budaması tazminatı taleplerimizi dile getirdik. Ayrıca malak ve manda desteği kapsamına Isparta’nın da alınması gerektiğini belirttik. Sayın bakan yardımcımız bu konuları inceleyeceğini ve belli bir program dahilinde taleplerin yapılacağını söyledi. Bunun ardından 11-12 Ekim tarihlerinde MÜSİAD Vizyoner’17  programına katıldık. Buradaki panel ve torumlar youtube kanalı üzerinden yayınlandı. Bu programların izlenmesi faydalı olacaktır. Yani son bir ay içinde yoğun bir program geçirdik” diye konuştu.     


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —