Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta’nın Yüksek Kesimlerine Nisan Karı Yağdı; Dağlara KAR Şehre AYAZ

Isparta’nın Yüksek Kesimlerine Nisan Karı Yağdı; Dağlara KAR Şehre AYAZ

ISPARTA 12.04.2022 07:40:00 0
Isparta’nın Yüksek Kesimlerine Nisan Karı Yağdı; 
Dağlara KAR
Şehre AYAZ
Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların 10 derece birden düştüğü Isparta’nın yüksek kesimlerine nisan ayında kar yağdı. Yağın karın ayası ise Isparta şehir merkezinde derinden hissediliyor.
 
Dün, tüm yurt için olduğu gibi Isparta için de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından dün akşam saatlerinden itibaren Isparta’da kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Ş. Karaağaç, Yalvaç, Eğirdir gibi bazı ilçelerde etkili olan ve Isparta merkezde de şehrin yüksek yerlerine yağan kar nedeniyle 19 derecelere kadar çıkan hava sıcaklığının da 5 dereceye kadar düşmesine neden oldu.
DAVRAZ’IN
ETEKLERİNE KAR YAĞDI
Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte Isparta’nın yüksek kesimlerinde bulunan Davraz Dağına da Nisan ayında kar yağdı. Kar yağışıyla birlikte Davraz Dağı ve etekleri beyaz örtüsünü giyerken, kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreye kadar ulaştı.
YÜKSEKLERDE KAR
ŞEHİR MERKEZİNDE AYAZ
Söz konusu kar yağışı Isparta şehir merkezine yağmadı ancak, yüksek yerlere yağan karın ayazı ise hava güneşli olmasına rağmen şehir merkezinde derinden hissedilmeye devam ediyor.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °