Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da Sokakta Vatandaş İkiye Bölündü; Ekonomi Büyüdü mü? Küçüldü mü?

Isparta’da Sokakta Vatandaş İkiye Bölündü; Ekonomi Büyüdü mü? Küçüldü mü?

ISPARTA 2.09.2022 09:58:00 0
Isparta’da Sokakta Vatandaş İkiye Bölündü; 
Ekonomi 
Büyüdü mü?
Küçüldü mü?
TÜİK tarafından önceki gün açıklanan rakamlarla yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 7.6 büyüdüğü ifade edildi. Bazı vatandaşlar büyümeye inanmadıklarını ve hissetmediklerini belirterek, “Nerede bu büyüme” derken; bazıları ise, “Bugünlere şükür ekonomi yüzde yüz büyüdü” şeklinde konuştu.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre ekonomi ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde "Kimsenin şüphesi olmasın, ekonomimiz güçlenerek yoluna devam ediyor" diyerek büyümeye işaret etmişti.
“BÜYÜME HAYALİ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Şafak Özdemir, büyümenin hayali olduğunu söyledi. Yapılan açıklamalarla milletin avutulmaya ve kandırılmaya çalışıldığını ifade eden Özdemir; “Ben cebime bakarım. Bir sürü ödeme var ama cepte para yok. Büyümeyi neye göre hesap ediyorlar. Ben büyümedim ama büyüyenler var. Zengin daha zengin oldu. Fakir sayısı da zengin sayısı da arttı. Ben bir öğretmen olarak zor bir şekilde geçim mücadelesi veriyorum. 2 çocuğa zor yetiyoruz” şeklinde konuştu.
“İNANMIYORUM”
21 yaşında üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Zeki Paksoya da ekonominin yüzde 7.6 büyüdüğüne inanmadığını belirterek, “Ev kiraları ile asgari ücret 5 bin TL. Biz yiyecek içecek mi alalım, eşya mı alalım, kirayı mı ödeyelim? Ben bir öğrenci olarak geleceğimi parlak görmüyorum. Okulda paramız olmadığı için bile öğretmenlerimiz bize sıkıntı yapıyor” dedi.
“BAKAN YALAN KONUŞMAZ”
Emekli olduğunu ifade eden Hayrettin Güldeniz büyümeye ilişkin yaptığı yorumda, “Benim cebim hep aynı duruyor ama koskoca bakan yalan konuşmaz herhalde. Söylenilenlere inanmak mecburiyetindeyiz. Ben büyümeden anlamam ama her şeye zam geliyor. Maaşlara da, bakkala da zam geliyor. İktidara bakarsak maaşlara daha çok zam geliyor, muhalefete bakarsan piyasaya daha çok zam geliyor” diye konuştu.
“NEREDE BU BÜYÜME?”
Besicilikle uğraşan Cemil Yurtseven ise, “Benim ekonomin yüzde 7 büyümedi küçüldü. Yemi geçen sene 100 TL’ye alıyordum bu sene 330 TL’ye alıyorum. Büyüme nerede? Yurt dışından fiyat düşürmek için hayvan getiriyorlar. Çiftçi, hayvancılık mahvolmuş hâlâ ithal hayvan getiriyorlar. İthal getirirsen kimse hayvan beslemez o zaman etin kilosu 200 TL’ye de çıkar. Geçen sene silajın tonu 500 TL’ydi. Bu sene 1800 TL. Samanın tonunu geçen sene 800 TL’ye alıyordum bu sene 2000 TL’ye alıyorum. Nerede bu büyüme. Hepsi yalan” ifadelerini kullandı.
“TÜRK MİLLETİNİN
KARNINI DOYURAMAZSIN”
Devlete ve açıklanan rakamlara güvendikleri söyleyen bir vatandaş ise, “Bugünlerimize şükürler olsun. Bizim Türk milletinin karnını doyuramazsın. Gözü doymaz. Biz elimizden geldiğince sağduyulu olacağız. Ülkeye sahip çıkmazsak yem oluruz. Yıllarca Paris’te kaldım. Avrupa büyük sıkıntıdan geçiyor. Biraz daha sabredeceğiz sabrın sonu selamet olur inşallah” dedi.
“YÜZDE 100 BÜYÜDÜ”
Bir diğer vatandaş ise, “Bundan daha iyi bir dünya bulamıyorum. Bence yüzde yüz büyüdü Türkiye” şeklinde konuştu.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °