Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta’da Pazar Tezgahları 4 Saat İçinde Boşaldı; Pazara Geç Gidenler Eli Boş Döndü!

Isparta’da Pazar Tezgahları 4 Saat İçinde Boşaldı; Pazara Geç Gidenler Eli Boş Döndü!

ISPARTA 8.05.2021 16:47:00 0
Isparta’da Pazar Tezgahları 4 Saat İçinde Boşaldı;
Pazara Geç 
Gidenler Eli 
Boş Döndü!
Koronavirüs Pandemisi nedeniyle kapalı olan pazarların 8 ve 15 Mayıs’ta açılma kararının ardından ilk Pazar bugün açıldı. Isparta’da açılan 7 Halk Pazarında satışa sunulan ürünler kısa zamanda tükendi. Pazara geç gidenler ise alışveriş yapamadan geri döndüler.
 
Isparta’da Koronavirüsü sebebiyle uzun süredir açılmayan ve sonunda bugün açılan Pazarlara akın eden vatandaşlar kısa sürede tezgâhları boşalttı. Davraz Mahallesinde kurulan Kapalı Halk pazarı saat 10.00’da açılmasına rağmen, tezgâhlar kısa sürede boşaldı. Adeta 3 – 4 saat içinde hemen hemen bütün sebze ve meyveler adeta kapışıldı.
KAYADURAN; “SATTIĞIMIZ
ÜRÜNLER KISA SÜREDE TÜKENDİ”
Davraz Kapalı Halk Pazarında tezgah açarak domates, biber ve salatalık satışı yapan Pazarcı Ahmet Kayaduran, tezgahların kısa sürede boşalmasının sebebinin halkın uzun süredir halk pazarlarına çıkmamasından kaynaklandığını söyledi. Kayaduran; “Normalde biz tezgâhlarımızı erken açarız ve pazar geç saatlere kadar sürer. Ancak, Koronavirüsü pandemisi sebebiyle pazarların kapatılmasından dolayı tezgâhlarımızı bir süredir açamıyorduk. Bugün süre kısıtlamalı olarak da olsa tezgahlarımızı açtık. Ancak, ürünlerimiz kısa sürede satılıp bittiği için tezgahlarımızı kapattık. Çünkü sattığımız ürünler kısa sürede tükendi” dedi.
YALÇIN; “ÜRÜNLERİN BU KADAR
ERKEN BİTECEĞİNİ DÜŞÜNEMEDİK”
Pazar, Zabıta ekipleri tarafından saat 17.00 itibariyle tamamen sona erdirildiği için Pazara geç gelen vatandaşlar ise tezgâhları boş görünce evlerine alışveriş yapmadan geri dönmek zorunda kaldılar. Saat 16.30’da pazara geldiği halde pazarda alacak ürün bulamadığını ifade eden Ayşegül Yalçın; “Maalesef alışveriş yapamadan evimize geri dönüyoruz” dedi.

Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °