Isparta’da Buruk Ramazan

Isparta’da 
Buruk 
Ramazan

Isparta’da Buruk Ramazan

Koronavirüsün gölgesinde geçen Ramazan ayında Isparta’da vatandaşlar vakit namazlarında Ulu Camii’ye ilgi gösterdi. Ancak virüs nedeniyle geçtiğimiz senelere göre bu yıl Ramazan buruk geçiyor.
 
11 Ayın Sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Isparta’da camilere ilgi arttı. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle bu yıl Ramazan buruk geçiyor. Vatandaşlar, kentin en eski camisi olan Ulu Cami’de ibadet etmeyi tercih ediyor. Vakit namazları için camilere giden vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde namazını kılıp Kur`an-ı Kerim okuyarak dua ediyor.
TEDBİRLERE UYULUYOR
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, camilerde tedbirlere riayet edilerek namazların kılındığını ifade etti. Akçil, Ramazan’ın getirdiği ekstra yoğunluğun olduğunu söyledi. Akçil, önceki yıllara göre salgın nedeniyle yoğunluğun daha az olduğunu belirterek, “Camilerimizde mukabelelerimiz devam ediyor. Sosyal medya hesabımızdan vaazlar yapılıyor. Kadınlara yönelik sohbetler de instagram üzerinden günlük yayınlanıyor” ifadelerini kullandı.
TERAVİH NAMAZI KILINMIYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda teravih namazlarının kılınmadığını yineleyen Akçil; “Yatsı namazının son sünneti kılındıktan sonra tesbihat ve dua ile cemaatimiz camilerimizden ayrılıyor. Vitir namazını da evlerinde kılmalarını öneriyoruz. Çünkü teravih kılınacak ise önce vitir sonra teravih olmayacağından dolayı bu şekilde bir uygulamamız var” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: ıspartadaburukramazan