Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

İŞKUR'dan Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği

İŞKUR'dan Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği

ISPARTA 25.06.2021 10:52:00 0
İŞKUR
İş ve Çalışma Kurumu (İŞKUR) Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği için başvurularının başladığını belirterek son başvuru tarihinin 12 Temmuz 2021 tarihi olduğunu açıkladı.
 
Engelli ve eski hükümlü vatandaşları hibe desteğinden yararlanmaya davet eden İl Müdürü Mustafa Höke, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kurumumuz tarafından 2014 yılından itibaren kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği verilmektedir. Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldığımız hibe desteği başvurularını artık engelli vatandaşlarımızın evden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz” dedi.
“12 TEMMUZ TARİHİNE
KADAR BAŞVURABİLİRSİNİZ”
İl Müdürlüğü’nce proje hazırlama sürecinde engelli vatandaşlara en üst düzeyde destek verileceğini belirten Müdür Höke; “Başvuru yapmak isteyenler İl Müdürlüğümüz ve hizmet merkezimiz personelinden teknik destek alabilirler. Sektör ayırt etmeksizin hibe desteğine başvuru yapılabilmektedir. 18 yaşından büyük olan, en az yüzde 40 oranında engelli sağlık kurulu raporuna sahip ya da eski hükümlü olan ve emekli olmayan vatandaşlarımız hibe desteği başvurularını 12 Temmuz 2021 tarihine kadar yapabilirler. Başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiyi İl Müdürlüğümüz, hizmet merkezlerimiz ve www.iskur.gov.tr internet sitemizden alabilirler. İlimizdeki kendi işini kurmak isteyen tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı başvuru yapmaya davet ediyoruz. Hayaller engelsizdir diyerek dezavantajlı vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °