Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

İşimiz siyaset değil hizmet!

İşimiz siyaset değil hizmet!

ISPARTA 29.11.2017 07:08:00 0
İşimiz siyaset değil hizmet!
Seçildiği gün yakasından parti rozetinin çıkararak hizmete başlayan Kuleönü Belediye Başkanı Sezayi Çakır, güneş santrali yatırımları ile hem belediyeye gelir sağlayacak hem de enerjide dışa bağımlılığa karşı yenilebilir enerji üretecek. 10 Kasımda yer teslimi yapılan güneş santrallerinin kurulum çalışmalarına başlandı. 90 gün içinde tamamlanacak güneş santralleri 2018 yılında devreye girecek.
 
Kuleönü Isparta il merkezine en yakın beldelerden biri. Isparta Konya yoluna sınır olan belde, belediye Başkanı Sezayi Çakır’ın çalışmaları ile kabuk değiştiriyor. Isparta’da Büyükkabaca Belediyesinin pazaryeri çatısına güneş panelleri kurarak başladığı elektrik üretimi projesi ilk olmuştu. Kuleönü Belediyesi ise 1’er Mw iki ayrı güneş tarlası için proje üretti. İzin çalışmaları ve arazisi hazırlanan güneş tarlaları için 10 Kasım’da yer teslimi yapıldı.
2018 YILINDA HİZMETE ALINACAK
Kuleönü Belediyesine ait 1 Mw, belediye şirketine ait 1 Mw olmak üzere toplam 2 Mw’lık güneş santralinin sözleşme gereği 9 ayda yapılması gerekiyor. 2018 yılında devreye girecek güneş santralleri Kuleönü Belediyesine mevcut İller Bankası gelirine yakın bir ek gelir sağlayacak. Kuleönü Belediye Başkanı Sezayi Çakır “iller bankası gelirimiz düşük diye yakınmanın çok bir faydası yok. Bu nedenle belediye olarak ek gelir sağlayacak yatırımlar yapmak zorundaydık” dedi.
150 HEKTAR ALANA İMAR DÜZENLEMESİ
Isparta il merkezinin giderek büyümesi nedeniyle geleceği düşünerek Kuleönü’nde150 hektar arazi için 18 uygulaması ve imar planı hazırladıklarını bildiren Sezayi Çakır “alanın altyapısının %90’ını tamamlayacak şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Burası 20 bin nüfusu barındırabilecek bir bölge olacak. Çarpık kentleşmeye izin verilmeyecek bölgede hem 6 katlı apartman şeklinde binalar hem de müstakil villa tarzı evler için alan ayrılıyor. En dar yol 10 metre olacak. Burası Isparta il merkezinden de ciddi bir nüfus çekecektir. Çünkü Akkkent Toki’ye 5, SDÜ’ye 10 km uzaklıkta bulunuyor. Isparta il merkezindeki ev fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar buradan ev sahibi olabilir” diye konuştu.
ARTACAK NÜFUSU HESAPLAYARAK PROJE ÜRETİYORUZ     
Kuleönü’nün il merkezine yakın olması, yeni açılan imar alanı gibi etkenlerle nüfusunun ileri ki yıllarda daha da artacağını belirten Çakır açıklamasında şunlara yer verdi. “artacak nüfusu göz önünde bulundurarak şuan su sıkıntısı yaşanmayan 3 kuyuya ek bir kuyu daha açıyoruz. Bu kuyu üç kuyudan elde edilen suyu tek başına verecek. Araştırması yapıldı. Suda kireç vs. bulunmuyor, çok iyi değerleri olan bir su.
2018 BÜTÇESİ 4 MİLYON 100 BİN TL
Kasım ayı içinde 2018 yılı bütçe görüşmelerini yaptık. 2018 yılı tahmini bütçemiz 4 milyon 100 bin TL. 2017 yılına göre bütçemizde %30’luk bir artış öngördük. Bizim işimiz siyaset değil hizmet.
2 Mw’lık güneş enerjisi yatırımının değeri 10 milyon TL, 2 milyon TL düğün salonu yapımı olmak üzere sadece 12 milyon TL’lik sabit yatırımımız var. Bunun yanında 10 bin metrekare kilit parke taş döşedik. Bir 10 bin metrekare daha döşeyeceğiz.” 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °