Tarih: 15.08.2018 08:33

İmam – Hatip Okulları cazip hale gelecek

Facebook Twitter Linked-in

İmam - Hatip Okulları Platformu Isparta İl Temsilciliği Koordinatörü Abdurrahman Akçil, İmam – Hatip okullarının öğrenci sayısının artırılması için önemli projeler ürettiklerini söyledi.
 
İmam - Hatip Okulları Platformu Isparta İl Temsilciliği Yönetim Kurulu toplantısı, İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil başkanlığında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz akşam saat 17.30’da Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya; Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil’in yanı sıra Yönetim Kurulu’nu oluşturan İmam – Hatip Okullarının Okul Aile Birliği Başkan ve temsilcileri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, İl Müftüsü Bayram Şahin, Okul Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
AKÇİL; “PLATFORMUN
GÖREV TANIMI GENİŞ”
Düzenlenen toplantıda konuşan İmam - Hatip Okulları Platformu İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil, konuşmasında ilk olarak sinevizyon gösterimi eşliğinde İmam – Hatip Okullarının önemi ve kurulan Platformun yönetim şemasını açıkladı. Platformun amacının dinini diyanetini bilen, ahlaklı bir nesil yetiştirme olduğunu ifade eden Akçil; “Sinevizyonda da gördüğünüz gibi, İmam Hatip Okulları Platformu Türkiye’nin her yerinde kurulan bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur. Türkiye İmam Hatip Okulları Platformu, İstanbul Milletvekili Sayın Nurettin Nebati ve Sayın Bilal Erdoğan’ın öncülüğünde, Sayın Zeynel Önal’ın Başkanlığında, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Önder, Türgev ve Türkiye Gençlik Vakfı ortak koordinasyonunda Türkiye’nin 81 vilayetinde kurulmuş olan bir platformdur. 
“İMAM – HATİP OKULLARIMIZIN
SAYISINI ARTIRMALIYIZ”
İmam Hatip Okulları Platformunun amacı; İmam - Hatip ruhunu yaşatarak, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı, kültürlü bir nesil yetiştirilmesi, imam hatip okullarının eğitim ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile sorunlara çözüm getirilmesi ve yeni imam hatip okullarının kazandırılmasıdır. Platformun görevlerini de, Türkiye’nin en küçük yerleşim biriminde dahi, imam hatip okullarının açılması için gayret göstermek, çocukların yürüyerek gidebileceği şekilde, imam hatip ortaokullarının açılmasını sağlamak, okul binalarının yapılmasını teşvik etmek ve öğrenci yurtlarının yapılması konusunda destek olmaktır.
“İMAM – HATİP OKULLARI TERCİH
EDİLEN OKULLAR HALİNE GELECEK”
Bu gün burada aslında çok güzel bir çalışma yapılıyor. Ben, öncelikle Platformumuzun toplantısına katılma konusunda davetimizi kırmayan Ak Parti Milletvekilimiz sayın Mehmet Uğur Gökgöz’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışma aynı zamanda tüm Türkiye’de yapılıyor. İmam Hatiplerin ortaokullarının sayısını arttırmamız, öğrencilerin bu okullarımızı tercih etmelerini sağlamamız ve İmam – Hatip okullarımızda kız – erkek karma eğitinden ayrı eğitime geçmemiz gerekiyor. Hep beraber bürokratından STK Temsilcilerine kadar bununla ilgili olarak fedakârlık yapacağız. İmam Hatiplerin hem sayısını hem eğitim kalitesini artıracağız” dedi. 
GÖKGÖZ; “İMAM – HATİP OKULLARININ
SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Ben de İmam – Hatip Lisesi mezunuyum. Bu toplantıya ilk defa katılıyorum ve katılmaktan da son derece mutluyum. Yıllarca bu camianın içinde bulunan birisi olarak sizlerin sorunları bizlerin sorunlarıdır. Onun için, bugün burada alınacak kararları özenle not alarak bir Milletvekili olarak çözümü konusunda üst kademelere götürüp oralarda çözülmesini sağlamak adına etkin çalışma yapacağım” dedi.
Toplantıda daha sonra, İmam - Hatip Okulları Platformu Isparta İl Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri tek tek söz alarak konu hakkında görüş ve önerilerini Başkan Akçil’e sundular. Toplantı, karşılıklı istişarelerle sona erdi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —