‘İktidar metal yorgunu olduğunu gösteriyor’

‘İktidar metal yorgunu olduğunu gösteriyor’

‘İktidar metal yorgunu olduğunu gösteriyor’

CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ ifadesine atıfta bulunarak “16 yıllık iktidarın temsilcileri, yıpranmışlığını bu seçim döneminde açıkça gösteriyor.  Kendilerinde metal yorgunluğu olduğunu daha önce itiraf eden olan iktidar temsilcileri, 16 yıldır yapamadıkları işleri vaat ederek umut tacirliği yapmaya devam ediyor” dedi. 
CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, Aksu Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Memleketi Aksu’da hemşerilerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Dinçtürk, Aksu Belediyesine kazandırılan yeni itfaiye aracının tanıtımı ile meydana yapılan Atatürk büstünün açılışına da katıldı. Aksululara seslenen Dinçtürk, 24 Haziran seçimlerinin hem Isparta hem de Türkiye için büyük umutlar taşıdığını belirterek “bizim bahsettiğimiz umut iktidar temsilcilerinin yaptığı gibi bir umut tacirliği değil. 16 yıllık yıpranmış iktidarın değiştirilerek, Türkiye’nin geleceğinin aydınlatılacağının umududur. 16 yıllık iktidar temsilcileri seçim sürecinde yıpranmışlıklarını açıkça gösteriyor. Metal yorgunu iktidarın temsilcileri kitleye açık programlar yerine, lokal çalışmalar yürütüyor. Çünkü toplum önüne çıkmaya yüzleri yok. Halen 16 yıldır yapamadıkları işleri yapma vaadinde bulunuyorlar” dedi.
ISPARTALI SİYASETİ İYİ BİLİR
Isparta’nın beklentilerinin 24 Haziran sonrası CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tarafından kurulacak iktidar ve CHP’li milletvekilleri tarafından karşılanacağını belirten Dinçtürk, “seçim sürecinde gittiğimiz her köyde, her kasabada, her mahallede vatandaşlarımızdan gördüğümüz yoğun ilgi ve teveccühe teşekkür ediyoruz. Biz umutluyuz çünkü Isparta halkı siyaseti iyi biliyor. Birilerinin boş vaatlerine değil, gelecekte söylediğini yapabilecek kişilere oy vereceğini gösteriyor. Isparta başta olmak üzere Türkiye’de yaşacak değişim gelecek güzel günlerin habercisi olacaktır” diye konuştu.
ONLARA GÖRE ESNAFA GEREK YOK
Mevcut iktidarın sürekli alışveriş merkezleri inşa ettirdiğini, esnafı korumadığını vurgulayan CHP Milletvekili Adayı Dinçtürk şunları söyledi: "Hangi tedbirleri aldı? Zincir mağazalarla, şehir merkezlerinde kurulan AVM'lerle mi koruma tedbiri aldı? Mevcut siyasal iktidar, esnafı gözden çıkarmış durumda. Onlara göre esnafın ömrü bitti, esnafa gerek yok. Bütün ülkelerde esnaf vardır ve korunur. 'Şimdi esnafı bitirme zamanı' diye çıktılar ortaya, 15 yılda geldiğimiz nokta bu. 'Hem şikayet ediyoruz hem oy veriyoruz derseniz' boşuna şikayet etmeyin zaten sonunuzu getirecek. 'Sonumuz gelmesin. Bizler de çalışmak, üretmek istiyoruz.' diyorsanız, artık yönünüzü değiştirecek, gerçeği göreceksiniz. Bu gerçekten yola çıkarak hareket edeceksiniz. Bunları yapamazsak sonuç alamayız. Sizin çıkarınız memleketin çıkarı demektir. Dükkanı kapatıp işsiz kaldığınızda, kim sizin sorunlarınızla ilgilenecek? Sosyal devlet; işsize iş bulmak, esnafı, çiftçiyi, üreteni korumaktır."
ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK
Sürekli af çıkarılması eleştiren Dinçtürk, “Kaç sefer af kanunu çıktı? 10 kez mi? 15 kez mi? Kaç sefer çıktı?" diye sordu. Dinçtürk, Esnaf Bakanlığı kurarak esnaf ve sanatkarların haklarının korunacağını söyledi. Mevcut iktidarın esnafın gözden çıkarıldığını ifade eden Dinçtürk şunları söyledi. “Niye af kanunu çıkar? Vatandaş vergisini, sigortasını ödeyemiyor, onun için af kanunu çıkıyor. Peki faizsiz mi bu ertelemeler? Hayır, daha yüksek faizlerle erteleniyor. Bir süre sonra şantaja dönüşüyor. Vergisini zamanında ödeyen kişi, 'ben ödedim zaten vergimi, yeniden yapılandırmaya gerek yok' diyor. Açıyor vergi dairesi müdürü telefon, 'matrahı yükselteceksin, yükseltmezsen vergi memurlarını göndereceğim' diyor. Olmaz, yanlıştır bunlar. Şantaja döndüğü andan itibaren, devletle vatandaş arasındaki güven ilişkisi temelden sarsılır. Bugün geldiğimiz nokta budur. Devletle vatandaş arasındaki ilişki temelden sarsılmıştır.”

Anahtar Kelimeler: