Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İçişleri Bakanlığından 81 İl Valiliğine TAKSİ Genelgesi; Yolcu Almayan Trafikten Men Edilecek

İçişleri Bakanlığından 81 İl Valiliğine TAKSİ Genelgesi; Yolcu Almayan Trafikten Men Edilecek

ISPARTA 29.09.2021 06:17:00 0
İçişleri Bakanlığından 81 İl Valiliğine TAKSİ Genelgesi; 
Yolcu Almayan 
Trafikten 
Men Edilecek
İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni genelgeye göre yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal işlem (trafikten men dahil) yapılacak.
 
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine taksi genelgesi gönderdi. Genelgeye göre, polis ekiplerince ticari taksilerin yolcuyu almadığının tespit edilmesi halinde yaptırım uygulanacak. Yolcuyu almamakta ısrar eden ticari taksilere trafikten men dahil yasal işlem yapılacak. Ticari taksi denetimleri arttırılacak, şehirlerarası otobüslerdeki gibi ticari taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştirecek.
“KISA MESAFELERDE
SABİT BİR ÜCRET OLSUN”
Genelge hakkında değerlendirmede bulunan Taksiciler; “Bizim bazı defalarca kere gittiğimiz, paramızı alamadığımız müşterilerimiz oluyor, bu durumda göz göre göre paramı alamayacağımı bildiğim halde arabama alamam. Yolcularla münakaşa etmemek adına kısa mesafeler sabit olarak 10 lira olursa biz de sorun yaşamamış oluruz. Kısa mesafelerin sabit bir ücreti olsun. Yolcu almada sıkıntı yaşamıyoruz. Kısa mesafede yolcu almayanlar mağduriyet yaşar. Taksicinin bu ihlali başka bir ildeki taksiciye yansıyacak.
“ÖDEME GÜVENCESİ İSTİYORUZ”
Şimdi para alamadığımız yolcuyu bize zorla aldırırlarsa bizim masrafımızı kim karşılayacak? Polis alacağa karışmıyor. Paramı alamadığım zaman karışılmıyorsa kimi arabama alacağıma da kimse karışmasın. Ben mal sahibiyim ama şoför arkadaşlar var, akşamları hesap veriyorlar, zorla aracımıza bindirilip para vermeyen yolcunun hesabını şoför arkadaşlar yevmiyesinden mi ödesin? Yolcuların mağduriyetlerini gidermek için bir genelge çıkartıyorlar, bizim de alacaklarımız konusunda da destek bekliyoruz. Çünkü polis her zaman biz alacağına karışmayız diyor. Sen alacağa karışmıyorsan ben bu yolcuyu nasıl alayım? Ödeme güvencesi istiyoruz” dediler.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °